Eerste Pinksterdag Dongense Wielerdag.

Foto:

Komende zondag staat het centrum van Dongen in het teken van wielrennen. Start en finish liggen in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok. Rond  de 160 renners gaan van start voor de 45e editie van de Ronde van Midden Brabant. Het startschot voor de 173,4 kilometer lange wedstrijd valt om 12.30 uur. De aankomst staat gepland rond 16.50 uur. Deze ronde staat dit jaar heel wat vroeger op de kalender dan in voorgaande jaren. De organisatie heeft besloten om de wedstrijd vroeg in juni te houden vanwege de koppeling met de Rabobank Dikke Banden-race. Die populaire race voor kinderen van 5 tot 12 jaar had half augustus geen logische plek in verband met de schoolvakanties. Begin juni was een logischer keuze.

Het parcours van de 45e editie staat garant voor een interessante koers. In het bijzonder in Dongen is het altijd genieten geblazen met de 800 meter lange kasseienstrook in de Watertorenstraat. Daar is nu nog een onverharde strook van 350 meter (Groenstraat), op twee kilometer van de finish, aan toegevoegd. Een laatste scherprechter in de finale. De bezetting is ook weer nationale top. Alle Nederlandse continentale ploegen zijn van de partij. Ook het Rabo Development Team staat aan de start. Die formatie maakt momenteel internationaal ondanks de komst van tien nieuwe renners weer naam en zit onder meer goed op koers voor kwalificatie voor het WK ploegentijdrit. De ploeg boekte al een paar fraaie overwinningen, waarvan de eindzege van Bert-Jan Lindeman in de gereputeerde Tour de Bretagne in het oog springt. Als de renners na een rondje van 43 kilometer voor het eerst de finish gepasseerd hebben, is het aan de recreatieve renners en de jeugd. Tussendoor kunnen toeschouwers in het centrum van Dongen genieten van het Open kampioenschap van Dongen en de Rabobank Dikke Banden- race.
Open Dongens Kampioenschap.
Renners zonder licentie kunnen zich inschrijven in de permanence bij Eethuis Van Holst annex IJssalon Smaak. Als de Ronde van Midden Brabant rond 13.30 uur gepasseerd is, gaan de deelnemers aan dit Open Dongens Kampioenschap van start voor hun 30 km. (Rondje Tramstraat, linksaf Kard. van Rossumstraat, linksaf Julianastraat, linksaf Wilhelminastraat, linksaf Tramstraat naar de finishlijn). De winnaar wordt gehuldigd na de 3e passage als ook de laatste ronde geweest is van de jeugdronde.
Rabo Dikke Banden-race
Aan deze wedstrijd kunnen kinderen gratis deelnemen die in de gemeente Dongen wonen of daar op de basisschool zitten. Als zij zich al hebben opgegeven via het aanmeldingsformulier dat op de scholen is uitgereikt, melden zij zich bij Eethuis van Holst waar zij een startnummer krijgen. Dit nummer maakt tevens kans op een spiksplinternieuwe mountainbike. Wil je kans maken op die fiets en wil je graag op je eigen fietsje enkele rondjes rijden, dan kun je je nog inschrijven na 13.30 uur bij Eethuis van Holst. Je weet wel naast IJssalon Smaak. Vanaf 14.30 uur, als de grote jongens van Midden Brabant gepasseerd zijn, is het aan de schooljeugd. Inschrijven is gratis en je krijgt nog een leuk aandenken mee ook! Aanmelden kan ook via onze website: www.wielerbelangdongen.nl