Luchtmachthelikopters trainen ’s avonds

Foto:

Helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende maanden een drietal weken tijdens de avonduren. Zij bereiden zich voor op inzet waar ook ter wereld, zoals bijvoorbeeld de missie in Mali. Daarbij is het uitvoeren van hun taken ook bij duisternis erg belangrijk.

Wanneer? 
In week 23 (2 t/m 5 juni) vliegen de helikopters in principe op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 01.00 uur. Hetzelfde geldt voor week 28 (30 juni t/m 3 juli).
In week 34 (18 t/m 21 augustus) oefenen crews tot uiterlijk 00.00 uur met helikopters.
Het reguliere avondvliegen start dit jaar in de eerste week van september.
Waarom ’s avonds trainen? 
Trainen is voor personeel van de Koninklijke Luchtmacht van essentieel belang om voorbereid te zijn op een inzet waar ook ter wereld. Hoewel de voorkeur voor het trainen bij duisternis uitgaat naar de maanden in het najaar en de winter vanwege de langere nachten, zijn deze trainingen echter ook buiten deze maanden noodzakelijk. Helikopterbemanningen worden het hele jaar door op verschillende niveaus getraind.
Defensie 
Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch hinder ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via de website van defensie of via het gratis nummer 0800-0226033.
Voor informatie over vliegbewegingen gaat u naar de website van defensie of naar Teletekst pagina 766.