Marianne Vos opent actiemaand ‘Dongen Beweegt tegen Kanker’

Onder het motto ‘Dongen Beweegt tegen Kanker’ wordt iedereen die woont, werkt of sport in Dongen, Klein-Dongen-Vaart en ’s Gravenmoer, uitgenodigd om in de maand juni mee te doen met activiteiten die als doel hebben: samen gezond bewegen en samen geld inzamelen voor KIKA (Kinderen Kankervrij). Vanochtendwas internationaal topwielrenster Marianne Vos (13x wereldkampioen, 2x Olympisch kampioen) tijdens een training even op bezoek in Dongen en gaf zij  de officiële aftrap van de actiemaand. Zij deed dat in het bijzijn van onder meer loco-burgemeester Piet Panis, voorzitter Marcel van Hattum van de Dongense Sportfederatie en Gerben den Boer van het organiserende comité.

De actiemaand komt voort uit een samenwerking van de vrijwilligersorganisatie Dongen Fietst tegen Kanker, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen. ,,Samen zijn we sterk en samen kunnen we daadwerkelijk iets doen tegen deze vreselijke ziekte‘’, aldus de stuurgroep, die bestaat uit wethouder Piet Panis (sport) en de voorzitters Marcel van Hattum (sportfederatie) en René Roovers (Dongen Fietst tegen Kanker). Burgemeester René van Diessen en wereldkampioene wielrennen Marianne Vos ondersteunen ‘Dongen Beweegt tegen Kanker’ en vormen samen het comité van aanbeveling. Zij staan er ook garant voor dat het ingezamelde geld goed terecht komt.
Gedurende de hele maand juni zijn er vele gevarieeerde sportieve activiteiten die door verschillende verenigingen georganiseerd worden. Op zondag 29 juni is de officiële afsluiting, met een tennistoernooi voor senioren/jeugd bij BAS Dongen. Speciale gast: voormalig nummer 11 op de wereldtennisranglijst, Sjeng Schalken. Dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt. 
Activiteiten
  • Op zaterdag 14 juni: Dwars door Dongen (atletiek- en trimvereniging Atledo). De juniorenloop staat in het teken van KIKA. 
  • Weekeinde 14/15 juni: het jeugdtennistoernooi van BAS Dongen. De tennis- en atletiekclub gaan in samenwerking met Liberty (hockey) en DVVC (voetbal) ook een ‘obstakelrun’ organiseren. Dat is een hindernisbaan over de vier bij elkaar gelegen sportparken. 
  • verder is er onder meer nog een wandeling die georganiseerd wordt door wandelclub één à 3 uur gaans. 
Later volgt meer specifieke informatie over de diverse activiteiten.
Opzet
Bij alle acties/evenementen geldt: op diverse manieren wordt geprobeerd geld in te zamelen. Dat kan zijn door sponsoring, inschrijfgeld, verkoop van consumpties, bbq, loterij,  etc. Ook zal er steeds aandacht zijn voor gezond bewegen en bewustwording van lijf en leden. Nóg beter dan kanker genezen, is kanker voorkomen.
fietsen2
1 juni: Doe mee aan de Fietstocht!
Alle fietsliefhebbers (jong en oud) zijn op zondag 1 juni van harte welkom bij café zalencentrum De Viersprong, Kanaalstraat 10 in Dongen. De vrijwilligers van Dongen Fietst tegen Kanker organiseren dan samen met TC De Kleppers drie fietstochten. 
Je kunt meedoen aan:
A) Sportieve toertocht. Voor de sportieve fietser. Het parcours is een uitgepijlde route van 90 km. Start: tussen 8.30 uur en 10.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,- pp.
B) Mini-veldtoertocht. Voor de jeugd. Parcours: Trimbaan, Oude Baan. Afstand; één rondje ca. 2 km (meerdere keren af te leggen). Start: tussen 9.30-11.00 uur. Inschrijfgeld: laat je per ronde sponsoren door familie en bekenden!  Helm verplicht (eventueel te leen).  
C) Gezinstocht. Voor het  hele gezin. Parcours: Uitgepijlde route met route beschrijving. Afstand: ca. 40 km. Start: tussen 10.00-13.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,- pp. Kinderen tot 15 jaar € 2,50.
Na afloop krijgt iedereen een kop soep aangeboden. Mensen die een vrijwillige bijdrage willen storten voor KIKA kunnen dit doen in de  collectebus bij de inschrijftafel. Kijk voor meer informatie op www.dongenfietsttegenkanker.nl