Leerlingen J.J. Anspachschool lopen €4156,38 bij elkaar

Een feestelijke dag was het. Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten maandag 26 mei van sport, saamhorigheid en teamspirit. De kinderen liepen hun Miniroparun en sloten zodoende enkele weken af waarin het opkomen voor de ernstig ziek medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Handen gingen de lucht in, monden vielen open toen bleek dat de Miniroparun €4156,38 had opgebracht.

De J.J. Anspachschool doet mee aan de actie “Dongen beweegt tegen kanker”. Samen met het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl )uit Raamsdonksveer werd een Miniroparun georganiseerd. De Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Het team van ’t Halve Zolenlijntje loopt deze monsterrace in het komende Pinksterweekend voor de achtste keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. De kinderen van de J.J. Anspachschool gingen op hun beurt op pad met hun sponsorformulieren. Familie, vrienden, ja de hele wijk werd bezocht. Ook werden er honderden lege petflessen ingezameld.  De leerkrachten stimuleerden de kinderen en stonden op hun beurt weer verbaasd over kinderen die met portemonnees en tasjes vol met munten op school kwamen. Er waren kinderen bij die hun spaarpot wilden legen voor het goede doel.
paz0z5vyu9l3vdfd70qwnzmpw
Maandagmiddag 26 mei kwamen de kinderen op hun sportschoenen en korte broeken de school binnen. Sommigen hadden er zelfs voor getraind, vertelden ze. De kleuters mochten het spits afbijten. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours op de parkeerplaats uitgezet. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel ouders juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. De levensgrote Roparunvogel was ook van de partij. Iedereen ging met hem op de foto. Speaker Dingeman moedigde onvermoeibaar alle kinderen aan. Iedere sponsor kan verzekerd zijn dat er waar voor hun geld geleverd werd. 
Er was al heel veel gejuicht en geklapt, maar toen het eindbedrag van deze sponsoractie bekend gemaakt werd bereikte het volume wel zijn toppunt. Nadat alle muntjes en biljetten geteld waren bleek er het fantastische bedrag van €4156,38 overgemaakt te kunnen worden aan Stichting Roparun. De school bedankte het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de Roparunvogel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen! Jong geleerd, oud gedaan.
nzyy2ypda2ijjnplr1culatbx