Dongens echtpaar viert 70-jarig huwelijk

Een bijzondere dag vandaag voor het echtpaar Willem Rietveld (89) en Jannie Goedegebuur (91) vierden hun platina bruiloft. Zij gaven elkaar maar liefst 70 jaar geleden, op 30 mei 1944, in Rotterdam  het jawoord. Het echtpaar woont sinds 2012 in de Volckaert in Dongen.

Het bijzondere echtpaar kreeg maar liefst negen kinderen, 15 kleinkinderen en evenzoveel achterkleinkinderen. Mevrouw en meneer Rietveld hebben in hun leven heel wat meegemaakt. Alleen al het feit dat ze in Rotterdam in de oorlog zijn getrouwd spreekt boekdelen. Meneer heeft die tijd en grote delen uit hun bewogen leven daarom ook opgetekend in een fraai uitgevoerd boek waar het echtpaar en hun kinderen heel trots op zijn.  In dat boek staat onder andere dat hij lange tijd heeft gereden op een dubbeldeks (auto)vrachtauto van Braakman. Maar ook de verhalen van angst en hoop uit de oorlog worden gememoreerd. Loco- burgemeester Piet Panis bezocht het platina paar deze zondag in het huis van een van hun dochters in Oosterhout. In zijn kielzog bakker Christ met  een immens grote taart en de plaatselijke pers.
In verband met ziekte van burgemeester René van Diessen bracht loco burgemeester Piet Panis dus een bezoek aan het gelukkige paar .Hij had behalve de taart en bloemen van het gemeentebestuur ook een brief bij zich van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander. Vergezeld met een vaas prachtige bloemen was het Panis’ eer om de hartelijke felicitatie van het staatshoofd over te brengen aan het paar. De familie viert het 70- jarig huwelijk in kleine kring  
Met dank aan Piet Eelants (dongenhomespot.nl)