VV Dongen ‘on tour’ in de Nacompetitie

Foto:

Het leek net alsof je in de Dongen kantine kwam bij het betreden van de Gemert kantine. Veel bekende gezichten om onze jongens aan te moedigen in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Blijkbaar waas het geloof in eigen kunnen van hun eigen club bij de supporters van Gemert niet zo groot want normaal trekt Gemert meer toeschouwers bij thuiswedstrijden, echter Gemert had afgelopen zondag al verloren van Blauw-Geel ’38, vandaar het pessimisme in de kantine en op de tribune. 

VV Dongen wist wat het kon verwachten en startte het duel fel. De heren waren met een aantal opdrachten het veld ingestuurd. Druk zetten op de juiste momenten en bij balbezit van de tegenstander deze rond de middenlijn opvangen. Een terechte tactiek gezien de snelheid van met name Robert Mutzers en Fatih Kamaci. Beiden lieten voortdurend de langzame backs van Gemert hun hielen zien. Zeker in de eerste 15 minuten had VV Dongen het pleit kunnen beslechten door drie honderd procent kansen binnen te rammelen. Een bal op de lat van Daan Poelmans, en twee vrij opgelegde kansen voor Robert Mutzers en Revy Rosalia brachten de uitstekende keeper van Gemert, Sven van Ommeren, niet uit balans. 
Voetballend zag het er bij Gemert verzorgd uit en het zou ook kansen krijgen, maar Jasper Lalisang, Patrick Philippart (kopbal voorlangs na een corner en een geblokt schot) en Benjamin Bahtiri konden het net niet vinden.
Timen Beijes zou voor VV Dongen de held van avond worden en ondanks dat zijn collega Sven van Ommeren tot ‘man of the match’ werd uitgeroepen mogen we vanuit VV Dongen perspectief hem deze prijs toebedelen. De afscheidnemende keeper hield zijn ploeg op de been toen Sander de Bont vermeend hands maakte bij een vrije trap van Gemert. Joost Habraken zette zich achter de bal om zijn ploeg in de race van de nacompetitie te houden. Hij schoot de bal in de gekozen hoek van Timen Beijes en het meegereisde publiek uit Dongen konden de billen weer van elkaar halen. Voordat dit cadeau werd overhandigd kreeg Fatih Kamaci de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een soepele een-twee over de as van het veld kwam de aanvoerder oog in oog met van Ommeren. Deze hield zijn focus op de bal en met een katachtige reflex keerde hij het loeiharde schot van de aanvoerder.
VV Dongen probeerde op allerlei mogelijke manieren te zoeken naar de goal en Gemert werd in het laatste gedeelte amechtig. De stootkracht was er aan beide kanten af en met een 0-0 mocht VV Dongen zich de morele winnaar noemen van dit enerverende duel. Gemert is uitgeschakeld.
Veel tijd om te rusten hebben onze dorpsgenoten niet, want zondag komt Blauw-Geel ’38 naar Dongen. De ploeg uit Veghel heeft de beste papieren, want met 3 punten op zak tegen het ene puntje van VV Dongen hebben de andere blauwgelen genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. Voor VV Dongen is het zaak dat het wint. Zo liggen de kaarten.
Bij Blauw-Geel keert Wiekema terug in de spits. De robuuste spits met de Friese naam kennen we nog vanuit zijn tijd bij UNA. Hij scoorde al een keer op sportpark de Biezen. Zijn loeiharde poeier, in de loop, betekende toen de gelijkmaker. Ook spits Scheepers zal zondag van de partij zijn. Hij raakte geblesseerd (kuit) in het duel tegen Gemert, maar zegt zelf dat hij zondag weer fit is. 
Op 9 maart speelde VV Dongen thuis tegen de toenmalige koploper. VV Dongen liet zich ook in die wedstrijd onbeloond. Het werd slechts 1-0; VV Dongen had de hele wedstrijd gedomineerd en liet zijn tanden zien. “We speelden slecht, maar ik zou Dongen te kort doen om dat te zeggen. We hebben daar wel geleerd dat ze met veel meer enthousiasme speelden dan wij. Daar moeten we van leren. Dongen gooide toen veel meer energie in de strijd. Dat deden wij te weinig en dan zie je dat deze ploeg veel kwaliteiten heeft.” Aldus Blauw-Geel trainer Erwin van Breugel, die er meteen aan toevoegde dat Blauw-Geel niet op een gelijkspel gaat spelen: “Zondag moeten we gaan voor de winst. We hebben inderdaad aan een gelijkspel voldoende, maar daar mag je niet vanuit gaan.” Hoe VV Dongen uit de wedstrijd van Gemert is gekomen zullen we zondag mogen meemaken. Feit is dat er een Finale op het menu staat. Voor beide ploegen en zeker voor VV Dongen een maaltijd waar in het begin van het seizoen niet op gerekend was.
We nodigen alle fans en volgers van VV Dongen uit om de mannen een flink hart onder de riem te steken !!!  Revy Rosalia in BN de Stem : “We hebben bewezen, dat we dit nacompetitiegevecht aankunnen. Gemert, een voormalige topklasser toch, hebben we uitgeschakeld. Nu Blauw Geel nog, in eigen huis met de steun van honderden Dongenaren.”
Mocht VV Dongen als winnaar uit de strijd komen dan speelt het donderdag a.s om 20.00 uur tegen de winnaar van het duel MSC (Meppel)  – Quick ’20 (Oldenzaal) uit de Hoofdklasse C.
Tekst: Frank van Heteren