Opening bomenpad op Dag van het Park 25 mei

Foto:

Zondag 25 mei a.s. zal Stichting Parkplezier om 13.30 uur in Park Vredeoord tijdens de Dag van het Park het Bomenpad openen. Tevens worden de eerste leskisten aangeboden aan het basisonderwijs. Verder heeft Parkplezier voor ieder wat wils op het programma staan. Speciaal voor de kinderen is er een spelletjescircuit.  Van 12.00 tot 18.00 uur kan iedereen in het park terecht voor een sportieve, culturele en vooral muzikale picknick.  

Het Bomenpad is een educatief project voor de basisschoolkinderen van 9 tot 13 jaar en voor iedereen die meer wil weten over de bomen in park Vredeoord. Met de inzet en financiële bijdragen van de Gemeente Dongen, het RABO bank-dividendfonds, Platform De Langstraat en de medewerking van Stichting Initia (katholiek onderwijs Dongen) kon stichting Parkplezier een tweetal informatieborden en 18 kleine borden bij diverse bomen plaatsen. De opening zal dan ook worden verricht door de vertegenwoordigers van de vier instanties die het pad daadwerkelijk hebben mogelijk gemaakt:
Loco-burgemeester Piet Panis namens de Gemeente Dongen
Guus Gulickx namens de Rabobank Tilburg en omstreken
Gerard Jansen van Stichting ‘Initia’, katholiek primair onderwijs Dongen en omgeving
Een afgevaardigde van Platform de Langstraat.
Tevens werden leskisten ontwikkeld die bij de opening van het Bomenpad aan de basisscholen worden overhandigd. Stichting Parkplezier verzorgt rondleidingen in park Vredeoord voor familiefeestjes, verjaardagpartijtjes en andere groepen.
Muziekvereniging St. Joachim uit de Moer opent om 12.00 uur de Dag van het Park. Koor Voice Irene is om 12.45 uur aan de beurt. Zeer bijzonder is de muzikale show die het Jeugdorkest van Musis Sacrum met Scouting de Stormvogels om 13.50 uur gaat verzorgen. Nederpopkoor Zonder Noten treedt op om 15.05 en om 16.30 uur. Er zijn presentaties van sportschool Van Gils en Hondensport Frank de Rooij. Tussendoor laat de jeugd zijn muzikale popkwaliteiten zien. De middag wordt afgesloten door het groot-orkest van Harmonie Aurora. Zij zijn te horen om 15.50 en om 17.10 uur.
dagpark
Voor de kinderen is er op de Dag van het Park een springkussen, ze kunnen worden geschminkt en er zijn veel sportspelletjes. Er kan bij de creatieve club Broeder Reparatus worden geknutseld.
Er zijn presentaties van schaakclub Dongen, kantkloskring Het Molenwiekje, de sjoelclub De Blije Sjoelers, stichting Hobby-Expo Dongen, de Heemkundekring en de Wijkraad Centrum. Lokale producten worden getoond door Hil&Moer uit Waspik en Parkplezier zelf verkoopt ter bestrijding van de kosten van de dag  een post- en sleutelhouder ontworpen door Van Schijndel Metaal.
De Dag van het Park kent de sfeer van picknicken. Bij de stand van café zalencentrum de Viersprong is een heerlijk broodje te koop, bij Natuurlijk Tomaat kan men genieten van een ijsje en Parkplezier verzorgt zelf een complete bar!
Meer info: www.parkplezier.nl