Bibliotheek Theek 5 biedt nieuwe bestsellers in LuisterBieb 

Foto:

De Bibliotheek heeft speciaal voor de week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De Luisterbieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. De LuisterBieb is nu een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat nu zo’n 275 titels. De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren of in bed. 

Gevarieerde en recente titels
De collectie is gevarieerd: zo spreekt Isa Hoes haar eigen boek Toen ik je zag in en is het nieuwe luisterboek Vlammen van de best beluisterde schrijfster Suzanne Collins toegevoegd. Naast volwassenen kunnen kinderen van verschillende leeftijden volop plezier beleven aan deze app. De kleinsten kunnen luisteren naar Pluk van de Petteflet en Kikker en jongeren kunnen o.a. luisteren naar Het leven van een loser (deel 3) van Jeff Kinney, Ooggetuigen van Carry Slee en Geheimen van het wilde woud van Tonke Dragt. Verder is er nog volop keuze uit  bestsellers van o.m. Dan Brown, Nicci French, Herman Koch, Saskia Noort en Khaled Hosseini en colleges van Maarten van Rossem. 
Onder het motto ‘Luisteren voor je lijst’ kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren, bijvoorbeeld in de bus of fiets op weg naar school. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht.  Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.
Hoe werkt het? 
De app is heel eenvoudig in gebruik. Downloaden van de app ‘Luisterbieb’ is gratis en kan via de App Store of via Google Play. Je downloadt eenmalig het gewenste luisterboek. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op je smartphone of tablet en u kunt direct luisteren naar het verhaal. 
Foto: Rein van Zanen