Koninklijke onderscheiding voor de heer Henk Eberson

Zaterdagochtend reikte loco-burgemeester Piet Panis een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer H.F. (Henk) Eberson. De heer Eberson (68 jaar) is gedurende een periode van bijna veertig jaar als vrijwilliger actief voor voetbalvereniging Olympia’60 in Dongen. Sinds 2001 draagt hij, naast voetbal, tennis een warm hart toe. Hij is lid en vrijwilliger bij tennisvereniging ‘De Rebellen’ in Dongen. De heer Eberson wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1974 is Henk Eberson actief bij voetbalvereniging Olympia’60 in Dongen. Al vanaf het begin was hij redactielid en kartrekker van het verenigingsblad Contact. Het vergaren en leveren van kopij en het regelen van de acquisitie behoorde tot zijn vrijwillige werkzaamheden. Van 1990 tot 2007 was hij ook lid van de Evenementencommissie en was hij mede verantwoordelijk voor de organisatie van de Kerstloop, wandel- en fietstochten en de jaarlijkse avond voor vrijwilligers van Olympia’60. De heer Eberson was 15 jaar (1994-2007) leider van het derde elftal, waar hij ook grensrechter, woordvoerder en verzorger was. De heer Eberson was ook bestuurlijk voor Olympia’60 actief. Gedurende 17 jaar bekleedde hij er de functie van secretaris. 
enkcdnavq8wbnn0mn56ptes1m
Heden
De heer Eberson is nog steeds als vrijwilliger bij Olympia’60 actief. Sinds 1998 is hij verantwoordelijk voor de gang van zaken rond de kantine van de voetbalclub. Niet alleen beheert hij de financiële zaken van de kantine, maar ook de inkoop en de personeelsplanning (in samenwerking met de kantinebeheerder) behoren tot de vrijwillige werkzaamheden van de heer Eberson. 
Tennis
Buiten voetbal is de heer Eberson ook nog actief als vrijwilliger. Hij is de drijvende kracht van tennisclub ‘De Rebellen’. Binnen de club houdt hij zich onder andere bezig met de organisatie van toernooien, het onderhouden van contacten met (zieke) leden, het innen van contributie en het organiseren van de jaarlijkse feestavond. 
Uitgestelde uitreiking
De heer Eberson zou zijn Koninklijke onderscheiding eigenlijk tijdens de lintjesregen, op 25 april 2014, hebben ontvangen. Verblijf in het buitenland maakte dit toen niet mogelijk. De loco-burgemeester kon hem toen echter wel telefonisch het heuglijke nieuws meedelen. Ztaerdagochtend vond de officiële uitreiking alsnog plaats.
j686hl5yva3xdzc0e994swtg4