Gezellig samen eten in Europlus 

Foto:

De SWOD organiseert al jaren een eetpunt in Europlus aan de Dunantstraat. Iedere laatste vrijdag van de maand zijn mensen om 12.00 uur welkom om van een warme maaltijd te genieten. Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de tafels gezellig gedekt zijn en zij serveren de maaltijd aan de gasten. Die hoeven zelf niets te doen. De belangstelling om te komen eten neemt de laatste tijd wat af. Tijd voor een nieuwe impuls. Hopelijk is het op 30 mei weer gezellig druk. 

NIEUWE LEVERANCIER
Er is een nieuwe leverancier, Cees Vermeulen van Vermeulen Social Catering, onderdeel van Party-Service Vermeulen. Hij verzorgt sinds februari de maaltijden van de maaltijddienst van de SWOD. In het pand aan de Heistraat worden iedere week 600 maaltijden bereid. De koelverse maaltijden worden in een box verpakt en hoeven enkel in de magnetron opgewarmd te worden. ‘Volgens mij gaat het best goed’, zegt Cees Vermeulen, die nog geen klachten heeft gehoord. 
‘VAN DE HEL IN DE HEMEL’
‘Zeg maar van de hel in de hemel’, zegt mevrouw de Hoon. Zij is bijna 90 jaar en woont nu tien jaar in het Dongepark. ‘Ik heb ook al jaren de maaltijden van de SWOD, maar voor februari was het erg slecht. De maaltijden van Vermeulen zijn echt goed. Je kunt merken dat er met aandacht gekookt wordt en dat het vers is. Ik ben echt kritisch. Soms vind ik de combinaties niet helemaal kloppen en het is ook wel eens teveel. Dan moet ik het weggooien en daar heb ik echt moeite mee. Maar ik zorg er altijd voor dat ik de lijsten goed invul en dan eet ik de hele week lekker. Ik vind de hele service goed geregeld en ik hoor van anderen ook dat zij tevreden zijn’. Het zelf koken heeft zij nog niet helemaal opgegeven. ‘Ik trek nog op de ouderwetse manier bouillon en in het seizoen maak ik asperges klaar zoals ik dat van mijn moeder heb geleerd. Hele apserges met ei en gewelde boter.’ 
SAMEN ETEN
De ervaring leert dat samen eten gezellig is. Dat kan in Europlus. Vermeulen levert de maaltijden op vrijdagmorgen kakelvers aan.  Eerst opwarmen is niet meer nodig. De vrijwilligers kunnen rechtstreeks vanuit de pannen opscheppen. ‘Wij koken zoals mensen dat thuis doen en thuis wordt ook vanuit de pannen opgeschept’, zegt Cees. Het koken gebeurt door zijn zoon William. ‘Hij is goed opgeleid en weet alles van  het klassieke koken’, zegt Cees die nog vermeld wil zien dat ze de ingredienten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers halen. ‘En ik ben zelf nog steeds slager.’
MENU
Op 30 mei staat op het menu: Voorgerecht:
Courgette – komkommersoep 
Hoofdgerecht 
Sukadelapje, bloemkool, gekookte aardappelen of vispotje, andijvoe a la creme, aardappelpuree
Nagerecht
Aaardbeienmousse. 
De maaltijd wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
INTRODUCEES
De maaltijd kost 7,50 euro. Om de nieuwe start met een nieuwe leverancier te vieren mogen gasten een introducee meebrengen die voor half geld mag eten. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan  tot en met 22 mei bij Birgit Ligtenberg, tel: 0162 314705