Het wordt weer lente…..

Na het herfstachtige weer van de afgelopen week zijn de vooruitzichten voor de komende dagen veelbelovend. Het kwik kan het komend weekeinde zelfs de grens van 24 graden bereiken. De BBQ kan dus weer uit de schuur gehaald worden.

Vanmiddag zijn verspreid over het land vrij veel wolkenvelden aanwezig en valt op veel plaatsen af en toe wat regen. De buien verschuiven geleidelijk steeds meer naar het zuiden en nemen daarbij in intensiteit toe. Ook onweer is vanmiddag in het zuiden niet uitgesloten. In het noorden wordt het langzaamaan droog en breekt regelmatig de zon door.
Er staat vanmiddag een matige noordwestelijke wind, aan de kust is de wind vrij krachtig, windkracht 5. De maximumtemperatuur ligt in het noorden op een graad of 13, in het zuiden wordt het 16 graden.
Vanavond verlaten de buien geleidelijk het land en wordt het overal droog. Er volgen opklaringen en vannacht kan koelt het aan zee af tot een graad of 6, in het binnenland kan het afkoelen tot circa 2 graden met aan de grond enkele graden vorst.
Morgen blijft het droog. Mogelijk begint de dag op sommige plaatsen grijs met lage bewolking of mistbanken, maar al snel breekt de zon door. Het grootste deel van de dag verloopt zonnig bij maximumtemperaturen rond 17 graden en een matige noordenwind.
In de avond en nacht is het helder en koelt het flink af. In het binnenland is opnieuw kans op lichte vorst aan de grond.
Vrijdag schijnt de zon ’s ochtends volop, in de middag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het blijft droog en er staat een zwakke noordelijke wind. De maximumtemperatuur komt uit rond 19 graden.
Zaterdag belooft ook een rustige, droge en zonnige dag te worden. Er kunnen enkele stapelwolken ontstaan en de temperatuur overschrijdt op veel plaatsen de 20-graden.
Zondag draait de wind naar het zuidoosten tot oosten en loopt de temperatuur nog wat verder op dan voorgaande dagen, het kan 24 graden worden. De dag verloopt droog en zonnig.
Na het weekend wordt de invloed van depressies weer groter. Met een zuidelijke wind wordt warme lucht aangevoerd, maar kunnen ook stevige buien het land bereiken.
bron: weeronline