Maandag 9 juni: Verrassend Dongen!

Leer bewerken op een prehistorische manier, zalm roken op een terras of een nieuwe variant op boerengolf proberen in de weilanden van het Dongens buitengebied? Dongen staat op maandag 9 juni 2014 bol van de activiteiten. Op Tweede Pinksterdag zijn er van 11.00 tot 17.00 uur op 15 locaties workshops, demonstraties en kinderactiviteiten. Ook staan er culinaire hapjes op het menu. U bent van harte welkom!

Het centrale thema deze dag is ‘Leer, als belangrijk gegeven in het verleden van Dongen, maar ook nog in het heden?’. De IJzertijdboerderij speelt hier op in met demonstraties leer bewerken op prehistorische wijze. Voor deze dag geldt een gereduceerd entreetarief van 1 euro per persoon. In museum De Looierij kunt u zelf een ‘beleerd’ hoofddeksel maken of looierslekkernijen eten, zoals een broodje runworst. Diverse activiteiten in De Looierij zijn gratis toegankelijk; de entree (inclusief rondleiding) tot het museum is tijdens Verrassend Dongen goedkoper dan anders: 2,50 euro voor volwassenen en 1 euro voor jongeren tot 14 jaar.
Dongen
Andere deelnemers in Dongen zijn de Koningin Wilhelmina Molen. De molenaar leidt u graag rond en thuisbakkers kunnen er volkorenmeel, bloem en pannenkoekmix kopen. KID Kindercentra doet voor het eerst mee. Aan de Glorieux 5 kunnen kinderen (en volwassenen) onder andere maskers maken, leer bewerken en rondrijden in de elektrische bolderkar. Ook is er een sport clinic. Minicamping De Groenstraat (recent winnaar van de Zoover Award) laat de prachtige faciliteiten zien en bij Golfcentrum Dongen mag u gratis een balletje afslaan. Gerookte zalm proeven? Ga dan naar Brasserie Winkk. Op deze locatie kunt u tevens een rondleiding krijgen in Hotel de Villa. Op het adres van de Oude Kerk in de Kerkstraat biedt Dongen Culinair heerlijke hapjes. GOOS! Evenementen Organisatie presenteert diverse groepsarrangementen, zoals boogschieten en scooterrijden. Uiteraard kunt u de Oude Kerk en de prachtige ruïne bezichtigen.
Buitengebied
In het buitengebied van Dongen laat Café zaal ’t Karrewiel u kennismaken met nieuwe arrangementen, zoals jeu de kloot. Café ’t Vaartje presenteert eveneens spellen en groepsarrangementen. Bij de Hobbyboerderij ontdekt u de laatste trends op het gebied van luxe wenskaarten maken, het werken met stempels en andere hobbymaterialen. Recreatieboerderij Pukkemuk, een waar speelparadijs voor kinderen, houdt op het terrein een verrassende creamarkt. Er geldt een reguliere toegangsprijs en u kunt dan meteen de creamarkt bezoeken. Een kraam huren kan ook. Voor meer informatie kijkt u op: www.pukkemuk.nl. Natuurlijk Tomaat biedt ook volop activiteiten voor jong en oud en er zijn onder andere workshops schilderen en ballonvouwen. 
s Gravenmoer
Op het plein voor de Geubel in ’s Gravenmoer is het ’s middags feest: er staan kramen waar verenigingen zich presenteren, op het podium wordt muziek gemaakt en gedanst en er zijn allerlei kinderactiviteiten. Even verderop in de Hoofdstraat ontvangt de keukenbrigade van restaurant SED u. Het team gaat bij mooi weer barbecueën op het terras en promoot het nieuwe concept ‘Kreeften en Burgers’.  
Programmaboekje
Vanaf komend weekend ligt het programmaboekje gratis voor  u klaar bij de deelnemers aan Verrassend Dongen 2014. In dit boekje staan de deelnemers overzichtelijk op een rij, inclusief een beknopte toelichting op het programma en eventuele entreekosten. U kunt het pdf-bestand van het boekje ook downloaden op www.verrassend-dongen.nl.
Facebook
Het laatste nieuws over Verrassend Dongen 2014 volgen? Volg dan gemeente Dongen op Facebook via www.facebook.com/gemeentedongen.