Leerlingen J.J. Anspachschool lopen Mini-Roparun

Foto:

De J. J. Anspachschool organiseert voor al haar leerlingen een Miniroparun. Ze doet dit in samenwerking met Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje. Er is een Miniroparun ontwikkeld waarbij de leerlingen op een sportieve manier ervaren dat met teamwerk (vele handen maken licht werk) heel veel te bereiken valt. 

De Miniroparun houdt in dat teams van 4 à 5 leerlingen van de onderbouw gedurende 15 minuten en van de bovenbouw gedurende 25 minuten in estafettevorm een parcours afleggen op de parkeerplaats achter de school. De Roparun wordt dus in het klein nagebootst. De sponsorloop zal worden opgeluisterd met o.a. een presentator met muziek, de Roparunvogel en lekkers voor de kinderen! De kinderen krijgen van hun leerkracht een sponsorformulier waarmee zij bij hun ouders, familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, buren etc. geld kunnen inzamelen voor de prestatie die zij tijdens de miniroparun leveren. De miniroparun zal plaatsvinden op maandagmiddag 26 mei. De bekendmaking van het totale sponsorbedrag vindt plaats om 15.00 uur op het plein van J.J. Anspachschool.
Om de leerlingen een goed beeld te geven van het doel en de Roparun zelf, hebben teamleden van ’t Halve Zolenlijntje op maandag 12 mei een gastles gegeven op school. Deze datum was gelijk de aftrap voor de sponsoractie. Want was is nu eigenlijk de Roparun en wat houdt het goede doel in?  De Roparun is een sponsorloop van Parijs naar Rotterdam. Acht lopers rennen in estafettevorm non-stop de 530 kilometers die deze steden van elkaar scheiden. Alle teams (zo’n 275) zoeken sponsors om het goede doel te steunen. Het goede doel is de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te helpen verhogen. 
Het motto van de Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.  Stichting ’t Halve Zolenlijntje heeft haar thuisbasis in Raamsdonksveer, maar een vijftal leden is afkomstig uit Dongen. In het achtjarig bestaan van dit team is Atledo een vaste leverancier gebleken van lopers, fysiotherapeuten, fietsers en navigators. Als er de komende dagen kinderen met een sponsorformulier voor uw deur staan, hoopt iedereen op een positieve respons en een gulle bijdrage aan dit mooie doel. 
Zie ook: www.roparun.nl, www.halvezolenlijntje.nl en www.anspach.nl