VV Dongen naar nacompetitie

Na de laatste wedstrijd van de reguliere competitie is het seizoen  voor het eerste elftal van VV Dongen nog niet voorbij. Dankzij een doelpunt van Fatih Kamaci op slag van rust won Dongen de derby tegen Baronie zondagmiddag met 1-0 en is de ploeg winnaar van de derde periode. Hiermee plaatste Dongen zich voor de nacompetitie waarin het keurkorps van trainer Ron Timmers  kan gaan strijden voor promotie naar de Topklasse. Voordat het zover is, is er voor Dongen echter nog een lange weg te gaan met een aantal flinke horden. In eerste instantie zijn dat de teams van Gemert en BlauwGeel’38. Later volgt eventueel nog een uit- en thuiswedstrijd tegen de winnaar van de nacompetitie van de andere hoofdklasse en als laatste een heuse ‘finale’ voor definitieve promotie.    

Bovendien is Dongen ook nog actief in het toernooi om de Omroep Brabant Cup waarin het aanstaande donderdag 15 mei om 19.00 uur thuis de halve finale tegen Kozakken Boys afwerkt. Mocht Dongen hier de finale halen dan wordt deze op 31 mei gespeeld in Helmond met als tegenstander Real Lunet. De winnaar van de Omroep Brabant Cup wint naast de beker ook nog eens een geheel verzorgd trainingskamp in Turkije voor de selectie ter waarde van 20.000 euro. Mocht Dongen zich plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs én voor die bekerfinale dan doemt er een probleem op want die wedstrijden staan gepland voor 29 mei en 1 juni. Zover is het echter nog niet.
Er staat dus de komende weken nog genoeg  op het spel voor Dongen en natuurlijk volgt dongen.nieuws.nl ook dit nieuws ‘op de voet’.

Het mogelijke schema van de Play-offs voor Dongen : 
Eerste ronde
17 mei 19.30 uur BlauwGeel’38 Gemert
Bij winst van Gemert
22 mei 20.00 uur Dongen BlauwGeel’38
25 mei 14.30 uur Gemert Dongen
Bij winst van  BlauwGeel’38
22 mei 20.00 uur Gemert Dongen
25 mei 14.30 uur Dongen BlauwGeel’38
Tweede ronde
29 mei 20.00 uur Kampioen Play-offs Hoofdklasse B- Kampioen Play-offs Hoofdklasse C
1 juni 14.30 uur Kampioen Play-offs Hoofdklasse C-Kampioen Play-offs Hoofdklasse B
Derde ronde (finale)
De winnaar van de twee wedstrijden in de tweede ronde speelt dan op 9 juni op neutraal terrein een finalewedstrijd om een plek in de Topklasse tegen de winnaar van een dubbele wedstrijd tussen de winnaar van de Play-offs van de Hoofdklasse A en de nr. 13 van de Topklasse (Haaglandia)
Een uitgebreid verslag van de wedstrijd tegen Baronie volgt in de loop van maandag.