Twee verdachten opgepakt bij inbraak milieustraat

De politie arresteerde twee inwoners van Dongen bij een inbraakpoging. Het duo klom donderdagavond 8 mei 2014 over het hek van de milieustraat en werd daarbij betrapt. Een oplettende getuige meldde om 20.20 uur dat twee jongemannen over het hek van de milieustraat aan De Hak geklommen waren. Ze hadden hun fietsen tegenover de gemeentewerf neergezet en betraden daarna het terrein. De getuige belde direct het alarmnummer 112, waardoor de politie meteen in actie kon komen.

Op de vlucht
De politie zag één van de daders nog vluchten, maar verloor hem uit het oog. Uit bewakings-beelden bleek al snel om wie het ging en dat er spullen waren meegenomen. De achter-gelaten fietsen werden door de agenten veilig gesteld.
In de cel
Korte tijd later kwam de wijkagent het tweetal tegen in de omgeving van de milieustraat. Hij herkende de mannen van de camerabeelden en ging tot de arrestatie over. De twee verdachten zijn een 54-jarige Dongenaar en een 28-jarige inwoner van Oosteind. Ze hadden een deel van de gestolen computerapparatuur nog bij zich.
Er is de laatste maanden vaker ingebroken op het bedrijfsterrein van de gemeentewerf. Daarbij werd iedere keer de afvalcontainer met daarin computers en computeronderdelen opengebroken. Uit de container werd vervolgens computerapparatuur gestolen.
———————————————————————————————————-
               advertentieljoy