Agenten arresteren inbreker na achtervolging

Foto:

De politie rekende na een achtervolging een 33-jarige Tilburger in. De arrestant wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Molendijk in ‘s-Gravenmoer. Hij had daarbij rookwaren gestolen en zit nu voorlopig vast.

Raam vernield
Het inbraakalarm van de supermarkt trad op woensdag 7 mei 2014 om 03.45 uur in werking. De dader vernielde een raam aan de voorkant van de winkel en klom naar binnen. Hij stal een hoeveelheid sigaretten en ging er vandoor in een blauwe Opel Kadett. De centralist van de meldkamer liet direct diverse politie eenheden de omgeving op strategische punten afzetten. Bovendien was op beelden van beveiligingscamera’s het signalement van de dader goed te zien.
Tot stoppen gedwongen
De bewuste vluchtauto werd korte tijd later door agenten gesignaleerd. De verdachte probeerde met hoge snelheid en gedoofde lichten aan de politie te ontkomen. Dat lukte hem niet. Na een achtervolging werd de bestuurder van de Opel Kadett in Kaatsheuvel tot stoppen gedwongen. De 33-jarige Tilburger werd daarbij direct gearresteerd. De bedrading van de Opel was doorverbonden, waaruit bleek dat het om een gestolen auto ging. In de auto werd de gestolen buit terug gevonden.
Gestolen
Het vluchtvoertuig was eerder in de avond/nacht gestolen vanaf de Bieslook in Tilburg. De rechtmatige eigenaar had de diefstal nog niet opgemerkt. Hij werd door de politie geïnformeerd over de gebeurtenissen en deed aangifte.
In de cel
De 33-jarige man uit Tilburg is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Het gaat om een ‘goede bekende’ van politie en justitie.
———————————————————————————————————-
               advertentieljoy