“Trots op het Oranjeparkfestival”

Het afgelopen weekend vormde Park Vredeoord voor de twaalfde keer het decor voor een meer dan geslaagd Oranjeparkfestival. Zowel de bezoekers als de optredende artiesten genoten van de bijzondere sfeer en lieten dat ook beide blijken. In een ingezonden artikel steekt Dongenaar Frank van Heteren niet onder stoelen of banken dat ie met trots terugdenkt aan dit Dongens feestje. Bekijk het artikel hieronder. Ook diverse artiesten laten op hun facebookpagina weten hoe zij het optreden in Dongen ervaren hebben. Commentaar van The Dirty Daddies: “HO-LY SHIT DONGEN! Dít is de definitie van ‘party’!!!!”

100 % Dongen !! Trotser dan trots !!

Heel even is ons dorpje helemaal samen. 35 uur van gemeenschappelijkheid gevoed door de kleur van oranje. Prachtig om te zien. Ik denk dat we diep in ons hart eigenlijk van elke dag een Oranjedag willen maken, maar de waan van het leven bepaald onze weg, zodat we na deze tweedaagse verbondenheid onszelf weer verliezen in de kleine en grote problemen, bepaald door politieke, maatschappelijke of sociale verschillen. Hoe doen we dat ? Als het Nederlands elftal speelt of het is Carnaval, of erger: er is een kind vermist, dan zijn we samen. We zijn onszelf niet bewust dat we het zo doen, want als we het wel zouden weten dan zou het allemaal een stuk makkelijker gaan en zijn.

Ik liep op vrijdagavond naar het Oranjepark festival en hoorde de eerste tonen uit de boxen kletteren . 100 % Dongen !! De vrijwilligers liepen rond in T-shirts met de slogan “ 100 % Vrijwilliger” .  Op het podium kwam bijna alles wat in Dongen een beetje muziek kan maken aan bod in een bonte stoet vol herkenbare songs uit het verleden. Twee ultiem grote podia zorgden voor een perfecte faciliteit en bij het betreden van het park voelde ik een trots over me heen komen. 

Hoezo Amsterdam ? Hoezo Breda met een gekocht festival van Radio 538 ?  Dongen, gewoon Dongen, maar dan wel met de kwaliteit van een wereldstad. De muziek zorgde ervoor dat zowel jong als oud zichzelf kon vermaken. Dré van den Bosch met zijn PAVA en the Jets, Henk Tuijtelaars met de Booze Band, Wilco Nooijens met Kroeta en de Gaskachels, het aankomende talent van Cover Up en de bijna oudste band van Dongen Foul Play ( de hele avond uitgesproken als Vol Plee) maakten dat de avond niet alleen herkenbaar werd in zijn muzikaliteit, maar ook herkenbaar omdat iedereen in het publiek wel iemand van de muzikanten kende. Twee tot drie duizend mensen verbonden door muziek en herkenning. De afsluiting werd gedaan door Eric Rollé, die met de songs Child in Time en Stairway to Heaven de aanwezige fans liet teruggaan naar hun jeugd en daarmee de voorzet gaf voor een nacht vol feest in de plaatselijke horeca !

De biertjes vloeiden in zijn overmatigheid, maar de sfeer kon niet beter. Feest aan alle kanten van het schitterende festival terrein. Ik kreeg het gevoel dat ik wel iedereen die hieraan zijn tijd en energie had geschonken persoonlijk te willen bedanken, maar het zijn er zoveel dat deze wens een onbegonnen actie zou zijn geweest. 

Het Oranjefeest in Dongen is een feest van verbinding en juist meet de hulp van al deze gemotiveerde vrijwilligers mogen we er allemaal meer dan trots op gaan dat we Dongenaren zijn. Elk jaar een gebeurtenis om naar uit te kijken, maar als het aan mij ligt mag het in Dongen elke dag Koningsdag zijn, waar we met zijn allen onze politieke, sociale  en maatschappelijke verschillen aan de kapstok hangen om te komen tot een nog mooiere en leefbare gemeenschap.

Dank aan allen voor deze prachtige dagen !!  
Frank van Heteren
—————————————————————————————————-

          o7zgtmp67pzxb20b1pgl0tq5f
          ng22h8emkuvylqccizpkeyqr3
          t9uesrspo7q8mf1i3a91n0n04
          uyt65n5l8e8rbnjs2vnccis5u
          wiq4jnqbvx15xlu425rj6b14s