Jan van Brusselband bij de Gouden Leeuw

Foto:

Aanstaande vrijdag 25 april is het weer tijd voor het feest der feesten: De Oranjenacht. Voorafgaand aan de eerste editie van Koningsdag kan er in Park Vredeoord worden genoten van vijf Dongense bands met de Top 35 aller tijden. Als rond 23.00 uur het programma in het park ten einde loopt zijn  diverse kroegen klaar voor een invasie van Dongense Oranjenachtvierders. Ook de Gouden Leeuw zet de deuren wagenwijd open en heeft met de Jan van Brusselband een sfeermaker in huis gehaald om de vingers bij af te likken.

Bij het ontstaan in 1996 was de richting die de band op wilde al snel bepaald: sfeervol en aanstekelijk met teksten in de eigen taal. Al na een jaar bracht Jan van Brusselband zijn eerste single uit. Meerdere singles en albums volgden. In combinatie met de energieke liveshows is Jan van Brusselband uitgegroeid tot een folkband van formaat. Het gebruik van tin-whistle en accordeon is kenmerkend voor het geluid van de band. Aangevuld met een scheurende gitaar is de slogan ‘fris, folky en het rockt’ dus zeker van toepassing! Recensies betitelen de stijl van de band als vrij uniek.
Van een optreden op de lerarenopleiding, waar de jongens destijds allemaal studeerden, is de band doorgestoten naar festivals, waaronder Oerol. Het is duidelijk dat de Jan van Brusselband zich thuis voelt in grote mensenmassa’s van festivals en feesttenten, maar ook in de gezelligheid en intimiteit van het café.
Na een aantal singles maakte de band in 2006 een volwaardig album, Bruxelles Central; een album met een grote diversiteit aan nummers, waarin de energie van de band duidelijk naar voren komt. Hiermee werd het 10-jarig bestaan van Jan van Brusselband gevierd. 
Eind 2008 is een platencontract getekend bij Berk Music. In 2009 is de single ‘Twee Emmertjes’ uitgebracht, een bewerking op het volksliedje met het welbekende dansje. De single haalde de 35ste positie in de Top 100. Daarna volgden de singles Thuis, Mannen van Stavast en Dronken Zeeman. In 2011 verscheen het tweede album: LOS! 

Zing, dans en feest mee met de Jan van Brusselband op vrijdag 25 april bij de Gouden Leeuw. Aanvang 23.30 uur. Entree gratis.