Muziek en militaire voertuigen op Looiersplein

Zaterdagmiddag vormde het Looiersplein het zonnige decor voor een bijzondere crossover. Harmonie Aurora was, in samenwerking met Dongen Promotion, de eerste vereniging zijn die in het kader van Dongens Diamant een concert gaf op het Looiersplein.  Het publiek kon niet alleen genieten van mooie harmoniemuziek maar kon zich ook vergapen aan  een aantal historische militaire voertuigen die hun opwachting maakten in het centrum van Dongen.

Het muzikale programma had alles te maken met Nederland bevrijd, ik hou van Holland. Op het programma staan vele herkenbare melodieën waaronder Soldaat van Oranje, in the Mood en stars and stripes forever.  Dongens Diamant is een samenwerkingsproject geschreven voor Pladom. De muziekverenigingen van de gemeente Dongen en Het Kunstpodium zijn verenigd in dit platform.
Voor dit project worden alle muziekverenigingen gekoppeld aan een andere vereniging of organisatie, hierdoor ontstaan er zogenaamde crossovers. Het project is geschreven voor de studie van Daniëlle Deleij. Zij volgt de opleiding Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In het kader van een opdracht in het eerste jaar van haar studie schreef zij het projectplan Dongens Diamant. 
Tijdens het schrijven en bedenken van dit plan heeft ze contact met verschillende verenigingen en instellingen. Deze verenigingen, dus ook Aurora,  waren meteen enthousiast en vinden dat het plan niet alleen een papieren versie moet zijn. Op veler verzoek wordt het plan nu met plezier uitgevoerd. Op drie zaterdagen in april en mei zijn er concerten rondom een thema in het centrum van Dongen. 
Kijk in de fotoreeks boven voor een sfeerreportage van fotograaf Henk Barmentlo