Dementie óók onze zorg!

Foto:

Mijn geheugen laat me in de steek… heb ik dan dementie? Steeds meer mensen krijgen er mee te maken. De één heeft dementie, een ander zorgt voor iemand met dementie of kent iemand in de omgeving die hieraan lijdt. De gemeente Dongen organiseert op dinsdagmiddag 22 april, samen met de VBOB, KBO en SWOD, een informatiebijeenkomst met het thema ‘Dementie, óók onze zorg!’. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Aanleiding
De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie (en dus ook het aantal mantelzorgers dat zorgt voor iemand met dementie) sterk toe. Dementie brengt vaak vragen met zich mee. Als u erachter komt dat u wat vergeetachtig wordt, hoeft u zich nog niet onmiddellijk zorgen te maken. Iedereen vergeet wel eens wat, zeker naarmate men ouder wordt. Maar wat is normale vergeetachtigheid? Wanneer kan er sprake zijn van dementie? Welke kansen en risico’s loopt u en partner of familielid om bijvoorbeeld een vorm van dementie te krijgen?
Informatiebijeenkomst
Om een antwoord te krijgen op bovenstaande vragen hebben de ouderenbonden VBOB, KBO en SWOD besloten om samen met de gemeente Dongen een informatiebijeenkomst te organiseren. Tijdens de middag wordt er een presentatie gegeven door een deskundige op het gebied van dementie. Ook is er een panel van professionals (van onder andere Thebe en het Sociaal Team Dongen) aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. Dit gebeurt centraal tijdens de bijeenkomst, maar ook na het centrale deel van de bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarnaast is ook Alzheimer Nederland aanwezig met een informatiestand.
Waar en wanneer?
Deze bijeenkomst heeft plaats op dinsdag 22 april 2014 van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Cammeleur te Dongen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis. 
De organisatie hoopt u op 22 april te mogen ontvangen.