Groep 8 KBS Noorderpoort wint  Rabobank BankBattle 2014!

Foto:

De leerlingen van groep 8 van Kbs de Noorderpoort uit Dongen stonden maandag 14 april om half  tien te trappelen om te beginnen met de Rabo BankBattle. Het enthousiasme en teamwork  resulteerde in de winst. De andere winnaars van de (S)Cool on Wheels prijs waren: Obs ’t  Schrijverke (team 3) uit Goirle, Heilig Hartschool uit Dongen en D’n Hazennest (team 1) uit Tilburg.  

De Rabo BankBattle vond dit jaar ook weer plaats in Tilburg, Goirle, Dongen en Rijen. Maar liefst  zevenentwintig groep acht klassen streden mee om de prijs en de eer. De Rabo Bankbattle is een  internet gestuurde wedstrijd waar praktijkopdrachten en vragen over schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet centraal staan. Na ongeveer anderhalf uur hard  werken eindigt de Rabo BankBattle in een eindopdracht, waarvan de oplossing wordt opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. De klas die de oplossing als eerste correct én het snelst heeft weten in  te voeren is de winnaar. 

Noorderpoort
Om precies 9.30 uur ging de digitale kluis open en mochten de leerlingen beginnen met de race tegen de klok. Zo snel mogelijk moesten er 238 vragen beantwoord worden. Deze gingen niet alleen over bankzaken, maar over de meest uiteenlopende onderwerpen.Voor elk antwoord kreeg men een letter, die vervolgens in een puzzel geplaatst moest worden. Door het geweldige enthousiasme en de fantastische samenwerking hadden de kinderen binnen maar liefst 36 minuten de oplossing digitaal ingestuurd. De uitslag zou aanstaande maandag 21 april pas te lezen zijn op de site, maar al op woensdag 16 april werd de klas verrast. De leerlingen van de Noorderpoort hadden het snelst van alle deelnemende scholen het juiste antwoord ingestuurd! Wat een kanjers! Naast natuurlijk de eer kreeg iedereen een keycord en heeft de school een Clinic van (s)cool on wheels gewonnen. 
Actieve sportclinic van (S)Cool on Wheels als prijs 
(S)Cool on Wheels is een actieve sportclinic, waarbij de leerlingen bekend en vertrouwd raken met  ‘de wereld van gehandicaptensport’. De kinderen beleven via behendigheids-spelletjes en rolstoelbasketbal zelf hoe het is om rolstoelgebonden of slechtziend door het leven te gaan. De zeventwintig deelnemende groepen waren opgedeeld in 4 clusters, per cluster is er één winnaar uit de bus gekomen