Open dagen Heuvelpark

Foto:

Op Eerste en Tweede Paasdag, 20 en 21 april 2014 opent het Heuvelpark zijn deuren voor het publiek. Een plek waar ondernemers, op een unieke en inspirerende locatie, de kans krijgen hun bedrijf te beginnen. Daarnaast is het een omgeving die ruimte biedt voor uitwisseling van ervaring tussen de veelzijdige ondernemers. Deze dagen zijn er onder andere rondleidingen door de leerlooierij, presenteren ondernemers hun werk, openen de vele kunstenaars die het Heuvelpark rijk is de deuren van hun ateliers, is er de mogelijkheid werk van de ondernemers en kunstenaars te kopen en krijgt het publiek de mogelijkheid om meer over dit karakteristieke terrein te weten te komen.

In het eerste gebouw pal aan de Heuvelstraat, bevindt zich de showroom van René Frik, de man achter Iron-Man art, metal-art, wall-paints, photographies, product photographic graveyard-art, glass-art, memory-art, graphic art en design, decoration en nog veel meer!
In hetzelfde gebouw bevindt zich ook Vinex Design van Max Verharen. Zijn meubels worden gekenmerkt door een combinatie van rondingen en rechte lijnen, retro en modern. Max en vader Frans Verharen die een ondersteunende rol vervult, vertellen graag hoe het een en ander tot stand gekomen is en wat zij te bieden hebben.
Volg de weg verder het terrein op richting het hoofdgebouw. In de showroom naast het hoofdgebouw bevindt zich Arthur`s Steigerplankmeubelen. Met de paasdagen 10% korting op alle buitenmeubelen. Gratis bezorgd door heel Brabant !!!
Een trap hoger op de tweede verdieping is het atelier van de zes kunstenaars van Arti-Shock met een grote expositieruimte met schilderijen en beelden. Gerard Verhoeven met portret- en kleurrijke schilderijen en glas in lood, Mariet Moelands maakt abstract en figuratief werk en maakt gebruik van olie- en acrylverf. Catrien Laurijssen schildert in lagen, wat een transparant en helder resultaat oplevert. Hiervoor maakt zij gebruik van ei-tempera technieken. Henriëtte Stams met abstract werk. Helma de Beer werkt met olieverf in een realistische en surrealistische stijl en Corry Singeling laat zich inspireren door de natuur en verwerkt dit in realistische of impressionistische stijl. Gast Laurens ’t Hoen zal ook abstract werk tentoonstellen. Alle zes betreffende kunstenaars zijn aanwezig om publiek rond te leiden en vragen te beantwoorden. 
Achterin de expositieruimte van Arti-Shock is de doorgang naar het achtergebouw. Daar bevinden zich nog drie ateliers. Allereerst van beeldend kunstenaar Niels Ballemans met grote, rauwe, directe en kleurrijke schilderijen en beelden. Daarna de studio van grafisch vormgever Tomas van Dongen. Hij verzorgt websites, huisstijlen, logo’s en drukwerk. En achterin het atelier van striptekenaar en illustrator Jules Calis.
Aan de andere kant van de Donge bevindt zich myBOX. Een verpakker op het gebied van luxe-verpakkingen, displays, (bord)spellen en puzzels. Hier is de klant werkelijk koning. Eigenaar Mark Schalken vertelt graag over alle ins en outs van het verpakkingsproces.
Te gast op de derde verdieping van het achtergebouw zal Stijn Rompa zijn foto’s exposeren. Zijn werk legt de esthetiek van alledag bloot waarin de kracht van de eenvoud centraal staat. Stijn zoekt graag naar confrontatie waarin hij doelt op een gewichtige ontmoeting met de kijker.
Net als vorig jaar zijn er weer rondleidingen door de leerlooierij. Gedurende de rondleiding zal Riph van den Assum meer vertellen over de historie van de leerlooierij, het familiebedrijf en hoe men op ambachtelijke wijze een afgewerkt lederen product maakt. De rondleidingen staan elke dag gepland om 12:00  uur. 
Voor een vrolijke versnapering zal de Foomp Pannenkoekenbus van illustrator Mieke Driessen aanwezig zijn!
Tijdens de open dagen zijn plattegrond en informatie verkrijgbaar over de ondernemers en kunstenaars. Wees van harte welkom en laat u verrassen door dit prachtige stukje Dongen.
Heuvelstraat 5 in Dongen
Parkeren op voor- en achterterrein en toegang is gratis
Openingstijden van 11:00 tot 17:00 uur