Politie houdt man aan na mishandeling tijdens jaarmarkt

Politiemensen hebben zondagmiddag  een 25-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht zondagmiddag op het Looiersplein tijdens de jaarmarkt zijn hond te hebben opgehitst, waarna de hond een 25-jarige man uit Loon op Zand beet.

De 25-jarige man uit Loon op Zand deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat de 25-jarige verdachte uit Dongen zijn hond had opgehitst waarna de hond hem had gebeten. Het slachtoffer liep daarbij een wondje aan zijn arm en een kapotte jas op.
Tweede melding
Terwijl één van de agenten bezig was de aangifte op te nemen, kwam er opnieuw een melding binnen. Dit keer zou er gevochten worden op een parkeerterrein nabij het Looiersplein. Hierbij werd bovendien de naam van de verdachte genoemd. De agenten haastten zich direct naar de bewuste plek, maar daar werd op dat moment niet meer gevochten. Omstanders vertelden dat de betrokken vechtersbazen net voor de komst van de politie in een auto waren gestapt en er vandoor waren gegaan.
Verklaring
Diverse politie-eenheden gingen vervolgens op zoek naar de auto plus inzittenden. Ze troffen de eerder genoemde 25-jarige verdachte in de Rembrandtstraat aan en hielden hem aan. Hij had zijn hond op dat moment niet meer bij zich. De man is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. Hij ontkent dat zijn hond iemand heeft gebeten. Nadat hij zijn verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld.