Kinderhulp-collecte: Samen maken we geluk mogelijk!  

Foto:

Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al meer dan 50 jaar kinderen met minder kansen. Kinderen die vaak door geldgebrek buitenspel staan. Wanneer je opgroeit in een jeugdzorginstelling of een gezin met financiële problemen, is een onbezorgde jeugd alles behalve vanzelfsprekend. Net als de leuke dingen  die kleur geven aan een kinderleven. Terwijl je als kind niets liever wil dan er gewoon bijhoren en  meedoen met je vrienden en klasgenoten. Om dit mogelijk te kunnen maken, doet Kinderhulp van 13 tot en met 19 april een beroep op uw vrijgevigheid. Laat alle kinderen meedoen en geef aan de collectant! 

Bijna 400.000 kinderen in ons land groeien op in armoede. Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals  vakantie, sporten of Pakjesavond vaak niet weggelegd. Nog los van de problemen waar ze thuis mee te maken krijgen, voelen ze zich ook op school vaak buiten-gesloten. Als klasgenoten vertellen over hun  verjaardagcadeaus of een dagje uit, kunnen zij niet meepraten. Ze durven soms niet eens meer te dromen  van een leuke opleiding of een mooie carrière. 
 
Kinderhulp vindt dat elk kind een beetje gewoon geluk verdient en zich moet kunnen ontwikkelen. Ook als  je opgroeit in een tehuis of financieel beperkt (pleeg)gezin. Armoede mag geen spelbreker zijn! Daarom  ondersteunt Kinderhulp kinderen met minder kansen met hele praktische zaken, zoals een computer om  huiswerk te maken, een weekje kamperen in de zomer of een fiets om naar school te gaan. 
 
Om al deze kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op uw gift tijdens de  collecteweek van 13 tot en met 19 april. Elk jaar gaan er ruim 20.000 collectanten op pad, dus grote kans  dat ze ook bij u langskomen. Met uw gift steunt u niet alleen Kinderhulp, maar draagt u bij aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Samen maken we geluk mogelijk