Nieuw evenement: ‘Dongens Diamant’

Ruim een jaar geleden schreef de Dongense Daniëlle Deleij voor haar studie Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten een projectplan om de blaasmuziek, waar Dongen rijk aan is,  te promoten. Voor dit evenement bracht zij muziekverenigingen en andere organisaties bij elkaar. Eén van die organisaties is Het KunstPodium. Zij reageerden meteen enthousiast op het initiatief en hebben de organisatie mede op zich genomen.

Voor dit project worden alle muziekverenigingen gekoppeld aan een andere vereniging of organisatie. Deze zogenaamde crossovers zorgen voor een aantal uiteenlopende activiteiten die zich op het Looiersplein en in ‘s Gravenmoer afspelen. Drie zaterdagen in april en mei zijn hier vanaf 14.00 uur concerten rondom een thema:
Ik Hou van Holland, Zaterdag 19 april
Scouting De Stormvogels, Zaterdag 17 mei
WK voetbal Brazilië, Zaterdag 31 mei 
Winkeliersvereniging Dongen Promotion, Scouting De Stormvogels en de vier voetbal-verenigingen van de gemeente Dongen werken mee aan deze thema’s.De inhoud van de concerten en activiteiten is uiteenlopend en het publiek kan op verschillende manieren actief meedoen. Alle concerten worden nog apart aangekondigd met specifieke informatie. Houdt u  de media dus in de gaten.
Behalve de thema-activiteiten is er ook nog een fotowedstrijd gekoppeld aan deze data. Informatie hierover volgt. De genomineerde foto’s worden tentoongesteld in etalages van diverse winkels. Een tentoonstelling op Het Kunstpodium sluit deze activiteit af op vrijdagavond 27 juni met natuurlijk de bekendmaking van de prijswinnaars.
Ook de kinderen worden niet vergeten! Na de zomer krijgen  de activiteiten van Dongens Diamant een vervolg met Windkracht 6, een project voor de groepen 5 en 6 van de basisschool. Alle basisscholen van de gemeente Dongen doen hieraan mee. Tenslotte verenigen zich alle Dongense blaasmuzikanten in het XXL-orkest. Op zaterdag 29 november is sporthal de Salamander één groot blaasfestijn met het grootste orkest dat in Dongen ooit geklonken heeft.
Het wordt weer een geweldig muzikaal jaar in Dongen.  De deelnemers van Dongens Diamant hopen u te ontmoeten bij de verschillende activiteiten. Houdt dongen.nieuws.nl in de gaten voor de details.