Feest bij De Stormvogels

Afgelopen zaterdag (5 april) was het een drukte van jewelste op en rond het gebouw van scouting de Stormvogels. De vijf (BE) scoutinggroepen uit regio Baronie die er speciaal zijn voor (verstandelijk) beperkte leden kwamen met zijn allen naar de Oude Baan om een gezamenlijke draaidag te houden. Thema van de dag was ”Feest” en dat was ook goed te merken aan de sfeer deze dag!

Scouts van Murk Jansen Groep (Breda), Scouting De Stormvogels (Dongen), Scouting Made, Scouting St. Joris (Breda) en Scouting Tarcisius (Etten-Leur) vierden in één middag alle feesten die we normaal in één jaar hebben. De scoutingleden werden onderling verdeeld in groepen en  na een openingswoordje van alle voorzitters draaiden de scouts hun feestprogramma af. 
Bij Pasen had de Paashaas eieren verstopt die gezocht moesten worden. Ieder ei had een letter in zich en daarmee moesten de scouts een woord van maken. Bij Koningsdag (iedereen moest nog wel wennen aan de nieuwe naam van deze dag) stonden oudhollandse spelletjes centraal zoals blikgooien, ringwerpen , koekhappen (met spekkies) en sjoelen. Vooral in dat laatste bleken veel scouts goed te zijn! Record na record werd verbroken.
Een verjaardag is natuurlijk ook altijd goed voor een feestje dus dat werd ook gevierd met het “Ik hou van Holland” ontploffende verjaardagsspel. En niets is natuurlijk leuker als de bom afgaat bij de leiding!
k787tdu475kybpktcy1nj4g05
Na drie feestdagen was het tijd voor een pauze. De pauzesnack was ook een typisch feestdagenlekkernij: oliebollen. Terwijl iedereen de eerste twee feesten vierden waren de oliebollenbakkers druk bezig geweest meer dan 130 oliebollen te bakken.  En dat oliebollen niet alleen lekker zijn met oudjaar was goed te zien. Iedereen zat te smullen. 
Na de pauze ging het feesten weer verder:  Er kon volop gegriezeld worden in het Halloween-spookslot. Veel scouts bleken echter totaal niet bang te zijn voor die griezels. Onverstoord liepen zijn door het doolhof en kwamen vrolijk lachend weer terug bij de leiding. Dan maar door naar de decemberfeesten waar de scouts verkleed als zwarte Piet of Kerstman zo snel mogelijk een kerstboom moesten optuigen.
Als klapper van de middag werd een van de meest favoriete feestdagen van veel leden gevierd: Carnaval. Een heuse carnavalsband kwam het terrein opgelopen en meteen werd de polonaise ingezet. Een waardig afscheid van een geslaagde dag! De betrokken scoutinggroepen willen graag iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt. En een speciaal dankjewel voor het organiserend comité. Volgend jaar is iedereen er weer tijdens de regionale BE-dag.
jkag9qo48camdbkq2bc1nkwxx