Politie houdt Dongense spookrijder aan na rijden onder invloed

Foto:

Politiemensen hebben in de nacht van zondag  op maandag  rond 01.20 uur een 40-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man kwam de agenten al spookrijdend tegemoet op de Midden-Brabantweg in Kaatsheuvel. Hij kon na dit nachtelijk avontuur zijn rijbewijs inleveren.

Agenten reden in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april rond 01.00 uur vanuit Loon op Zand over de Midden-Brabantweg (N261) in de richting van Waalwijk. Ter hoogte van de kruising met de Europalaan kwam hen plotseling een auto tegemoet rijden. Deze automobilist reed in de richting van Loon op Zand en was aan het spookrijden. De agenten keerden hun auto om de achtervolging in te zetten. De man bleek ter hoogte van de Heideweg ook gekeerd te zijn en reed nu weer over de Midden-Brabantweg in de richting van Waalwijk, dit keer aan de ‘goede’ kant van de weg.
Alcohol
Op de kruising van de Midden-Brabantweg en de Europalaan sloeg de bestuurder linksaf de Europalaan op. Uiteindelijk konden agenten hem op de kruising van de Europalaan en de Marktstraat een stopteken geven, waaraan de man voldeed. De bestuurder bleek een 40-jarige inwoner van Dongen te zijn. Hij was onder invloed van alcohol en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse (uitslag 435 ug/l). Daarna is het rijbewijs van de man ingevorderd. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij weer in vrijheid gesteld.