Politie houdt Dongenaar (45) aan na dubbele bedreiging

Agenten hebben zondag een 45-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht zondagmiddag in de Emmastraat twee buurtgenoten te hebben bedreigd. Daarbij zou ook sprake zijn geweest van bedreiging met een vuurwapen. De politie nam in de woning van de verdachte een luchtdrukwapen met munitie in beslag.

Twee Dongenaren belden zondagavond 6 april de politie om aangifte te doen tegen een 45-jarige buurtgenoot. De twee, een 47-jarige man en zijn 20-jarige zoon, vertelden dat ze die dag allebei waren bedreigd door de 45-jarige man. Aanleiding voor de incidenten zouden een eerdere onenigheid over het rijgedrag van de 20-jarige man zijn geweest.
Vuurwapen
In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april rond 02.00 uur besloten vader en zoon verhaal te gaan halen bij de 45-jarige man, maar die deed toen niet open. Toen de 47-jarige man en de 45-jarige man elkaar zondagmiddag 6 april rond 16.15 uur weer zagen, ontstond er een woordenwisseling tussen de twee. Daarbij zou de 45-jarige man de 47-jarige man woordelijk hebben bedreigd. Toen de 47-jarige man zondagavond rond 19.00 uur zijn zoon sprak, vertelde zijn zoon hem dat hij zondagmiddag verhaal was wezen halen bij de 45-jarige man en daarbij ook was bedreigd. De 45-jarige verdachte zou daarbij ook een vuurwapen hebben getoond. Vader en zoon wilden daarna aangifte doen van bedreiging.
Onderzoek
Politieagenten gingen naar de woning van de 45-jarige verdachte en hielden hem aan. In de woning troffen ze een luchtdrukwapen met munitie aan, dat ze in beslag namen. 
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij wordt maandag 7 april nader verhoord.