Eerste gidswandelingen op 13 en 20 april

De gidsen van Dongen en ’s Gravenmoer beginnen aan een nieuw wandel- en fietsseizoen. Op zondag 13 en zondag 20 april staan de eerste wandelingen van het seizoen op de agenda. Deelname kost € 2,- per volwassene. Aanmelden is niet nodig.

13 april: Kerk- en kloosterwandeling (2,5 uur)
Maak kennis met het Rijke Roomse leven in Dongen. Tijdens de Kerk- en Kloosterwandeling op zondag 13 april laat de gids de impact zien van de religieuze ordes die sinds 1800 deel uit maken van de Dongense samenleving. Met name het onderwijs is in de gemeenschap nog sterk vertegenwoordigd. Tijdens de wandeling kom je, via de architectuur en de verstilde plekken in het centrum, in aanraking met de glorietijd van de leerindustrie. Vertrek om 11.00 uur vanaf museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen.
20 april: Dorpswandeling ’s Gravenmoer (2 uur)
De gidswandeling in ’s Gravenmoer is elke maand anders. Steeds weer weet de gids nieuwe wegen te bewandelen en toe te lichten. Op zondag 20 april ontdek je onder andere het typische slagenlandschap, de historische grenslijn tussen Holland en Brabant en de prachtige boerderijen in de Hoofdstraat. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. 
Jaarplanning inloopwandelingen 2014
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten door het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vindt u onder andere op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl.