Dongen Promotion weer klaar voor komende jaarmarkt 

Foto:

Komend weekeinde vindt de traditionele jaarmarkt plaats van Dongen Promotion. ,,Dit jaar een weekje eerder dan andere jaren,” vertelt voorzitter Victor Stierman. Oorzaak van het verschuiven is Pasen en de Koningsdag. ,,Ruim 200 kramen worden er weggezet en meer dan 100 marktkooplui komen met een eigen wagen. Daardoor is het oude vertrouwde parkoers weer druk bezet.” 

Namens Dongen Promotion is Rene van den Elshout al jaren het gezicht en aanspreekpunt van de jaarmarkt. Dit jaar tekent hij samen met zijn commissie woensdag- en donderdagavond voor de laatste keer de staanplaatsen uit. Vanaf de Koepelkerk tot de Jan Mertenslaan via de korte St. Josephstraat richting Tramstraat tot aan café d ‘Ouwe Sok staan aan weerszijden van de straten de kramen opgesteld. Vanaf zondagmorgen half vijf gaan de vrijwilligers aan de slag met het opstellen van de markt. Vanaf middernacht geldt in het centrum een parkeerverbod. 
,,De rijen kramen wordt traditiegetrouw onderbroken door de verschillend terrassen allemaal met hun eigen muzikale acts,” besluit Stierman die doelt op De Cammeleur, het parkeerterrein van de Aldi, het Looiersplein en rond café d’Ouwe Sok. 
Vanaf café Janssen & Janssen tot café gasterij Den Hamse Bok, het verlengde van de Hoge Ham, vindt ook dit jaar weer een motortreffen en live optredens plaats. De markt begint officieel om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree gratis en parkeren rond het centrum.