Dongen sluit aan bij regionale fietsroute 

Foto:

Dongen heeft zich aangesloten bij de regionale fietsroute ‘Leer mij de Langstraat kennen’. Op maandag 31 maart werd de nieuwste versie van de route-app ‘Hotspot Brabant’ gelanceerd in museum De Looierij.  De route brengt door middel van hotspots op verrassende wijze de veelzijdigheid en het pure karakter van de streek in beeld.

Via de route ontdek je het verhaal van de leer- en schoenindustrie van De Langstraat. In Dongen komen aan bod: de Oude Kerk, museum de Looierij, Villa Vredeoord (tegenwoordig brasserie Winkk), rivier De Donge en de Nederlands Hervormde Kerk in ’s Gravenmoer. De totale route is opgedeeld in twee lussen van 40 à 65 km lang, die her en der af te korten zijn. De route-app ‘Hotspot Brabant’ is gratis verkrijgbaar in de App store en Google Play store. De papieren versie van de route is onder andere verkrijgbaar bij aankoop van de Hotspot Brabant Box, maar kun je ook downloaden op www.hotspotbrabant.nl en vervolgens uitprinten. 
Box
Aan de route is de Hotspot Brabant Box gekoppeld, een box boordevol vouchers voor gratis verrassende hapjes, drankjes en activiteiten van verschillende ondernemers in de regio. In Dongen bestaat het aanbod uit gratis entree en een ‘bakske’ in het museumcafé van De Looierij, gratis appel- of perensap van Boomgaard Lisboa en een gratis gidswandeling voor 2 personen in Dongen of ‘s Gravenmoer. De vijftien vouchers vertegenwoordigen een waarde van € 80,-. De aanschafprijs van de box is slechts € 14,50.
Verkooppunten
In de gemeente Dongen is de Hotspot Brabant Box te koop bij: 
Museum De Looierij, Kerkstraat 33, www.delooierij.nl
Boomgaard Lisboa, Hoofdstraat 20 in ’s Gravenmoer, www.fruitkwekerijlisboa.nl. 
Beeldverhaal
Beeldverhaal De Langstraat belicht het rijke verleden van de schoen- en lederindustrie van de omgeving. Het beeldverhaal geeft de regio een eigen identiteit en brengt de rijke historie van schoenen- en lederindustrie samen met de toekomst. Met Hotspot Brabant wordt ingezet op het bieden van een meerwaarde voor de toerist/recreant, het onder de aandacht brengen van de streek en het verlengen van de verblijfsduur voor toeristen, hen laten terugkomen en de bestedingen laten stijgen. Hotspot Brabant is opgezet door de toeristische bureaus in de regio, te weten VVV Kaatsheuvel – Loon op Zand – De Moer, Toerisme- & Uitpunt Waalwijk en Heusdens Buro voor Toerisme. De gemeente Dongen heeft zich hierbij aangesloten. Informatie over de Dongense hotspots is verzameld door Sjef Horsten, die onder andere gidswandelingen voor de gemeente verzorgt. 
Meer informatie leest u op www.hotspotbrabant.nl.