Museumweekend van start in Noord-Brabant

Foto:

Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 organiseert de Museumvereniging de 33e editie van het Museumweekend met als thema Doe een museum. Bijna 300 Nederlandse musea, waaronder allerlei Brabantse musea, organiseren voor jong en oud verrassende doe-het-zelf-activiteiten.Op woensdag 2 april – in de aanloop naar het Museumweekend – is er voor het eerst een museumdag speciaal voor kinderen: Museumkids.

In heel Noord-Brabant organiseren musea op 5 en 6 april verschillende doe-het-zelf-activiteiten. Bezoekers kan het thema Doe een museum niet ontgaan: musea kunnen alleen aan het weekend meedoen als hun bezoekers ook daadwerkelijk iets bijzonders kunnen doen.
Van Brabants beroemdste schilders tot een Van Gogh-Selfie in Tilburg
Musea in Noord-Brabant organiseren ter gelegenheid van het Museumweekend speciale activiteiten. Wat is er zoal te doen? Dat kun je zien op www.museumweekend.nl. Hieronder alvast een tipje van de sluier! 
Brabants beroemdste schilders in Den Bosch
De kunstschilders van de Bossche familie Slager hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Brabantse schilderkunst. Die rol hing samen met hun betrokkenheid bij de toenmalige Koninklijke School’ in Den Bosch. Tijdens het Museumweekend zijn er in Museum Slager speciale rondleiders die alles kunnen vertellen over de schilderkunst van de familie.
Een sprookjeshuwelijk in Bergen op Zoom
In Het Markiezenhof in Bergen op Zoom breng je een bezoek aan het Kermismuseum.  Of je bekijkt  de voorstelling Het Sprookjeshuwelijk in de 18e-eeuwse stijlkamers. Op zondag 6 april staat Het Markiezenhof in het teken van de perfecte trouwdag tijdens Liefde aan het hof.
Het kantoor van de commandant in Kamp Vught
In Nationaal Monument Kamp Vught is er twee keer per dag – 13 en 15 uur – een rondleiding over het voormalig SS-terrein. Deelnemers bezoeken de expositie Van boven af in de Kommandantur, waar de kampcommandant zijn kantoor had. Deelname kost € 3, waarmee je direct ook toegang krijgt tot het Geniemuseum.
Van Gogh-Selfies in Tilburg
Altijd al Vincent van Gogh willen zijn? In Vincents Tekenlokaal in Tilburg kruip je in zijn huid. Je  verkleed je als Vincent, zodat je een echte Van Gogh-Selfie kunt maken en die met al je vrienden kunt delen. Als je weer gewoon jezelf bent, sluit je aan bij een korte rondleiding en ga je aan de slag in het digitale tekenlokaal.