Oranjeparkfestival 2014: VOF De Kunst, Amsterdam Klezmer Band, the Dirty Daddies en veel meer

Het Oranjeparkfestival heeft het programma bekendgemaakt voor de Floris’Hand Oranjenacht op 25 april en de eerste editie van de Koningsdag op 26 april in Dongen. Park Vredeoord staat dan weer twee dagen lang bol van verrassende acts, spektakel en topamusement op drie podia. Heel veel Dongense muzikanten hebben dit jaar een plekje gekregen in de programmering. Het thema is dan ook ‘100% Dongen’!

Het Oranjeparkfestival krijgt tijdens de Floris’Hand Oranjenacht een spectaculaire start: vanaf 19.00 uur wordt op het Wilhelminaplein een acrobatische show op hoog niveau uitgevoerd. Vanaf 19.30 uur gaat het vervolgens los op de podia in het park. Vijf Dongense bands brengen een ´Top 35 aller tijden´ ten gehore met de grootste hits uit de popgeschiedenis. The Booze band, Kroeta en de Gaskachels, Foul Play, Pava & the Jets en CoverUp! zorgen samen voor een wervelende show waarbij de bezoeker oren en ogen tekort zal komen. In een tent op het Wilhelminaplein is er speciaal voor de jongeren een Silent Disco Area. Daar werken twee DJ’s zich in het zweet om iedereen aan het dansen te krijgen. Zoals gebruikelijk wordt de Floris’Hand Oranjenacht, na het programma in het park, tot in de late uurtjes voortgezet in diverse cafés. Kortom, een avond met 100% Dongen garantie.
Koningsdag
Koningsdag wordt traditioneel geopend met het defilé van versierde fietsen en in het park voortgezet met een waanzinnig leuke show van VET Kindercabaret. Leuk, speels, stoer, van nu en niet te netjes. Het is vetter dan vet! Net als het cabaret waar volwassenen altijd zo om lachen, maar dan met sketches en liedjes die pas écht Moddervet zijn! 
’s Middags staan op de twee podia in het park de jonge Dongense band Paperback en de ouwe rotten van de River Zydecoband geprogrammeerd. Daarna trakteren de mannen van Dr. Brass het publiek op een verrassend swingend half uurtje. Skalala lost hen af met een uurtje aanstekelijke Ska hits. Op het Closer2Talent-podium is gedurende de middag volop ruimte voor Dongens talent bij de talentenjacht The Orange Factor. Aanmelden kan via een speciaal formulier op www.oranjeparkfestival.nl. Tijdens het middagprogramma zijn er in de theatertent op het Wilhelminaplein vier voorstellingen van Lejo vingerpoppentheater. En diverse straatartiesten zorgen voorvermaak op straat.
lqftd6z86ar6q6gulztq2sw8n
In het park
Ook overdag staat Park Vredeoord bol van de activiteiten. Op de grote vrijmarkt mag vanaf 12.00 uur worden verkocht. Voor de jongere bezoekers is er een wipe-out baan, een klimtoren, een stormbaan, een Zorbabal en natuurlijk een springkussen. Op het Wilhelminaplein wordt een smulplein ingericht. Daar kunnen de bezoekers op gezellige terrassen terecht voor een hapje en een drankje. Betalen kan eenvoudig met je opgewaardeerde Festivalcard, die je kunt betalen met je pinpas of contant.
f14uj8silujbrvymp2svm7jh1
Avondprogramma 
Voor het avondprogramma zijn gecontracteerd de band VOF De Kunst, bekend van de hits ‘Suzanne’ en ‘Een kopje koffie’, en de Nederlandse rapper Darryl. De volgende topband die het podium bestijgt is de wereldberoemde Amsterdam Klezmer Band, een band die alle grote podia en festivals in de wereld al eens heeft gehad. Aanstekelijk, swingend en exotisch…. stilstaan is hierbij onmogelijk! De band Broot verrast ons daarna met de beste hits van Herman Brood. Als afsluiter van het Oranjeparkfestival is een topact geboekt. Later dit jaar zijn ze onder meer te bewonderen bij Concert at Sea, maar eerst komen ze Dongen veroveren: The Dirty Daddies. Het begrip ‘coverband’ krijgt bij deze band een totaal nieuwe betekenis: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert.