Martin Montens: “enorme spijt”

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

DP lijsttrekker Martin Montens heeft zojuist een verklaring uitgegeven waarin hij uitleg geeft over het vermeende ronselen van stemmen. Burgemeester van Diessen deed eerder vandaag aangifte hiervan bij de politie. Lees hieronder de verklaring van Martin Montens en een aanvullende verklaring van het bestuur van DP.

Persoonlijke Verklaring Martin Montens
Onder indruk van het gedoe rondom de nummer 2 van de kieslijst Rien van Iersel heb ik een interne mail verstuurd naar de leden van onze partij. In deze mail vraag ik aandacht voor het instrument van de volmacht, niets meer en niets minder. Ik heb mij niet gerealiseerd dat hierbij sprake zou kunnen zijn van enige vorm van ronselen, anders had ik het zeker niet gedaan. Nogmaals ik heb gehandeld vanuit emotie en heb daar nu enorme spijt van. Gelukkig werd ik door een aantal leden hierop aangesproken en heb toen meteen een mail gestuurd waarin ik gevraagd heb de mail als niet verstuurd te willen beschouwen. 
 
Toch heb ik hiermee niet kunnen voorkomen dat mijn mailwisseling werd gemeld bij de voorzitter van het Stembureau die mij hierop heeft aangesproken. Burgemeester van Diessen heeft in het kader van transparantie besloten hiervan aangifte te doen bij de politie. Vanmiddag zal ik door de politie worden gehoord waarna deze de zaak mogelijk in onderzoek zal nemen.
Ik voel mij volledig verantwoordelijk voor hetgeen gebeurd is. Toch hoop ik door deze verklaring u in alle openheid te hebben verteld wat mij tot deze daad dreef.
Ik hoop toch dat u op ons vertrouwt het Democratisch Podium.
Aanvullende Verklaring Bestuur DP
Als bestuur verwerpen en betreuren wij deze actie ten zeerste, dit had niet mogen gebeuren.
Vanochtend is zijn actie gemeld bij de voorzitter van het Stembureau, burgemeester van Diessen, die na contact te hebben gehad met Dhr. Montens terecht gemeend heeft hiervan aangifte te moeten doen bij de politie die de zaak nu in onderzoek heeft.
Al bij al een heel vervelende situatie die uiteraard van invloed kan zijn op de Dongense kiezers. Wij hopen als partij met deze verklaring volledig transparant te zijn over het gebeurde en roepen onze kiezers op vertrouwen te blijven houden in het Democratisch Podium.