Nadine Broersen bedankt Dongen

Afgelopen vrijdag werd de kersverse Dongense wereldkampioene  Nadine Broersen gehuldigd in de Salamander. Zo’n 1000 Dongenaren waren erbij om Nadine met een geweldig applaus en toejuichingen te belonen voor haar fenomenale prestatie. Van burgemeester René van Diessen ontving ze de hoogste onderscheiding die een Dongenaar kan ontvangen, de Gouden Knoop. In een brief bedankt Nadine alle Dongenaren voor de prachtige momenten die zij tijdens de huldiging beleefde. Lees de brief hieronder.

Dongen bedankt!!!
Wat een fantastisch gevoel om wereldkampioen te zijn! En wat geweldig om te horen, zien en voelen hoe Dongen op zo’n uitbundige wijze met mij meeleeft. De reacties op mijn gouden medaille, de vele felicitaties via Facebook en Twitter, de grootse huldiging in De Salamander: het was overweldigend!
Toen ik vrijdagavond samen met de burgemeester, in een sporthal vol met publiek, door de erehaag liep die al die Dongense sporters voor mij hadden gevormd, was dat echt een unieke ervaring. Vanachter de coulissen had ik al gezien hoe mooi de hal eruit zag met prachtige verlichting en al die in het oranje en sporttenue geklede Dongenaren. Maar als je dan op dat grote, hoge podium staat en je ziet meer dan 1000 juichende enthousiaste mensen die allemaal gekomen zijn speciaal voor jou…. Wauw, dat is eigenlijk te mooi voor woorden.
Graag wil ik iedereen ontzettend bedanken die aan dit alles een bijdrage heeft geleverd. Publiek bedankt voor jullie komst en enthousiasme. Burgemeester en wethouders, dank voor de hoogste gemeentelijke onderscheiding: de Gouden Knoop.  Gemeente Dongen: de organisatie was super.
De aankleding was top. Dank aan alle technici van geluid & licht en de bouwers van het podium die dat voor elkaar hebben gekregen in zo korte tijd. Muzikanten, dansers: ik heb van jullie optredens genoten! De makers van de reuze medaille: supermooi, bedankt. Alle sprekers en presentator Johan: Dank voor de vele mooie woorden en het enthousiasme daarbij. Salamander Horeca: bedankt voor de grandioze after party.
Niet alleen ik, ook mijn man Koen en mijn familie hebben daar met volle teugen van genoten. Dongen heeft zich van zijn beste kant laten zien en daar ben ik trots op! Het is voor mij alleen maar een extra stimulans om door te gaan waar ik al mee bezig was: mezelf van mijn beste kant laten zien tijdens de toernooien die voor mij nog gaan komen.
 
Met sportieve groet,
Nadine Broersen
KLIK HIER voor een uitgebreid verslag en een fotoreportage van de huldiging