Democratisch Podium: “gevoel van eenheid”

Naar aanleiding van het vertrek van Rien van Iersel heeft het Democratisch Podium een persbericht uitgegeven waarin het aangeeft  vol vertrouwen de verkiezingen op 19 maart in te gaan. In een reactie op het vertrek gaf DP-voorzitter Jaap Rentmeester zondag al aan dat een gevoel van eenheid zich meester maakt van de partij nu er duidelijkheid is geschapen in de affaire rondom van Iersel. Hieronder vindt u het volledige persbericht.

Democratisch Podium gaat voor beslist duidelijk
Het Democratisch Podium heeft transparantie en duidelijkheid hoog in het vaandel staan. Wij verlangen van de gemeente dat zij duidelijk en transparant is naar de Dongenaren, dit verwachten wij ook van onze eigen mensen. Helaas moeten wij mededelen dat Rien van Iersel, nummer 2 op onze lijst, zich genoodzaakt voelt niet meer in de volgende gemeenteraad zitting te willen nemen namens het Democratisch Podium. Voor alle duidelijkheid, Rien van Iersel is dus geen lid meer van onze partij en een stem op hem is geen stem voor het Democratisch Podium. Dit heeft hij ons duidelijk laten weten aan het einde van onze laatste campagnedag afgelopen zaterdag.
Afgelopen weken zijn wij als partij druk bezig geweest onze overtuigingen te delen met alle Dongenaren. Wij zijn dan ook trots dat we vele gesprekken met u zijn aangegaan op verschillende plaatsen in onze gemeente. Uit deze gesprekken blijkt dat u graag ziet dat wij uw mening en problemen kenbaar maken in de Dongense gemeenteraad.Op 19 maart kunt u dus stemmen op het Democratisch Podium. De lokale partij die écht voor u gaat en iets voor u doet.
Martin Montens, onze lijsttrekker, gaat samen met Wim Baijens, Joeri de Jong, Henriet Jespers- van Dongen en Martijn Bink zich stevig inzetten voor u. Daarnaast is Bas Evegaars, onze wethouder, ontzettend gemotiveerd om wederom voor u de bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.
Wij rekenen graag op uw stem.
Foto: Jan Stads