Gratis WOZ bezwaar aantekenen voor stank- en lawaaioverlast

Foto:

Het aktiecomité  ‘Einde stank- en lawaaioverlast Tichelrijt Nu’  heeft een nieuw wapen in de strijd tegen de stank- en lawaaioverlast, veroorzaakt door industrieterrein Tichelrijt. Het Comité roept Dongenaren op massaal bezwaar te maken tegen de WOZ beschikking, die onlangs door alle huishoudens ontvangen is.  

Jan Theeuwes van het actie comité legt uit: ” Met grote regelmaat, worden wij als bewoners van Dongen, geconfronteerd met een als maar groter wordende stank- en lawaaioverlast. Hierdoor wordt het leefgenot in grote delen van Dongen ernstig aangetast. Dit heeft afgelopen jaar tot een voorlopig triest hoogtepunt geleid, betreffende het aantal milieuklachten, veroorzaakt door industieterrein Tichelrijt. Bij de Gemeente Dongen zijn 221 klachten van inwoners gemeld, bij de Provincie Noord-Brabant liefst 265.”
Het comité is erg teleurgesteld in de gemeente Dongen. Tijdens een gesprek op het gemeentehuis eerder deze week kreeg men van burgemeester René van Diessen en wethouder Bas Evegaars (milieu) te horen dat de overlast binnen de normen blijft.  “Helaas hebben we als aktiecomité  ‘Einde stank- en lawaaioverlast Tichelrijt Nu’ geconstateerd dat wij, als inwoners van Dongen, niet serieus genomen worden door onze Gemeente. Een vervelende bijkomstigheid is, dat in een toch al moeilijke huizenmarkt, huizen die ten noorden van industrie Tichelrijt gelegen zijn, in deze situatie nog moeilijker te verkopen zijn. De huizenprijzen in de wijken, die regelmatig door stank- en lawaaioverlast getroffen worden, komen als gevolg hiervan nog verder onder druk” aldus Theeuwes
Het comité vindt het tijd voor actie en biedt nu  de mogelijkheid om kosteloos bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ-beschikking.Theeuwes:”Wij hebben hierover gesproken met ‘van Wijnen Makelaardij’ die zich bereid verklaard heeft de afwikkeling van de bezwaarschriften te begeleiden. Aanmelden kan vanaf heden via website: www.vanwijnenmakelaardij.nl  via de button ‘gratis WOZ-bezwaar’. aldus Theeuwes, die afsluit met een oproep om toch vooral  te blijven bellen bij klachten. “Het is en blijft heel belangrijk dat direct naar gemeente én provincie wordt gebeld als er stank en/of lawaai overlast wordt waargenomen, zodat die actie kunnen ondernemen; anders kan de bron niet meer gelokaliseerd worden. 
Klachtennummer gemeente: 0800-0225004 Klachtennummer provincie:  073-6812821″
Voor vragen of opmerkingen:  e-mail [email protected]
Foto: Albert Vermeulen