Dongenaar na achtervolging in gestolen auto aangehouden

De politie heeft maandag 10 maart omstreeks 01.45 uur na een achtervolging in het bosgebied op de Moerkensdreef een 46-jarige man uit Dongen ter zake diefstal c.q. heling aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Veelplegersteam
Agenten van het Veelplegersteam surveilleerden in burger in een onherkenbare auto naar aanleiding van recente inbraken in Rijen. Zij zagen dat vanuit Rijen een auto, een Renault Kangoo, de Oosterhoutsebaan opdraaide. Ze zagen dat de bestuurder nogal schichtig keek. Ze gaven het Belgische kenteken door aan de centralist van de Meldkamer en hoorden dat de auto gestolen zou zijn in België. Ze reden achter de auto die flink snelheid verhoogde en zijn lichten doofde. Uiteindelijk ging de bestuurder via de Vijf Eikenweg, de Ketenbaan en de Steenbliklaan over onverharde bospaden, waarbij de bestuurder langs enkele slagbomen manoeuvreerde. 
Op de Moerkensdreef stuurde hij plots naar rechts en slipte. Hij belandde tegen een boom, met rechterzijde van de auto deels dwars over de weg. De bestuurder bleef gas geven, maar het lukte hem niet om te vluchten. De agenten maakten zich bekend en hebben de verdachte aangehouden. Later bleek dat de Belgische kentekenplaten niet thuis hoorden op de auto. Het voertuig blijkt op 4 maart al gestolen te zijn in Oosterhout. Er lagen diverse inbrekerswerktuigen in. De auto wordt op sporen onderzocht.