Dongen start met digitaal informatienetwerk: DongenTV

Foto:

Binnenkort kunnen bezoekers van De Vennen, De Cammeleur, De Salamander en Theek5 informatie ontvangen via een nieuw communicatiemiddel: DongenTV. Op woensdag 26 februari 2014 is het eerste scherm bij Theek5 ‘live’ gegaan. 

DongenTV
Op initiatief van de gemeente Dongen is DongenTV opgezet. DongenTV is een digitaal informatienetwerk waarop het nieuws van De Vennen, De Cammeleur, De Salamander, Theek5, het UITpunt en de gemeente Dongen wordt getoond aan een grote groep bewoners en bezoekers van Dongen. Denk bijvoorbeeld aan: openingstijden van deze locaties, gemeentelijk nieuws en aankondigingen van evenementen en activiteiten in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Daarnaast is er straks in beperkte mate ruimte voor advertenties.   
Narrowcasting
DongenTV is een vorm van narrowcasting. Narrowcasting is de term voor het communiceren van specifieke boodschappen aan specifieke doelgroepen via digitale schermen. Kenmerkend hieraan is dat de doelgroep op visuele wijze benaderd wordt met relevante informatie. 
Kracht
De kracht van DongenTV zit volgens wethouder Bas Evegaars (communicatie) in de samenwerking tussen de deelnemende organisaties en de relevantie van de informatie. ‘’We streven ernaar om de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste locatie aan de juiste persoon te tonen. De samenwerking en uitwisseling tussen de verschillende locaties zorgt voor kruisbestuiving. Daarnaast heeft DongenTV een groot potentieel bereik. Bij elkaar opgeteld trekken de 5 locaties bij elkaar enkele honderdduizenden bezoekers per jaar. In een later stadium wordt DongenTV uitgerold over meerdere locaties; zowel binnen als buiten in de openbare ruimte.”
Publicatieborden verdwijnen
Binnenkort verdwijnen de publicatieborden die bij de invalswegen van Dongen staan. Op de publicatieborden konden culturele en maatschappelijke verenigingen/organisaties hun evenementen aankondigen. Voor communicatie over evenementen kan men voortaan bij het UITpunt terecht.
Meer informatie
Wilt u meer weten over DongenTV? Neem dan contact op met Oscar van Rijn via het algemene telefoonnummer 14 0162 of e-mail: [email protected] 
Voor meer informatie over het communiceren over evenementen, kunt u bij het UITpunt terecht. Ga daarvoor naar www.uitindongen.nl. 
Foto: Jan Stads / Pix4Profs
————————————————————————————————–
        karrewielad