Stop de Carnavalskraker

Foto:

Gaat u gezellig carnaval vieren of op vakantie tijdens de carnavalsperiode? Zorg dan dat uw woning goed is afgesloten. Voorgaande jaren was er in die periode namelijk een piek in het aantal inbraken! En dat willen we u dit jaar niet laten  overkomen. Voorkom dat er een kraak gezet wordt in uw woning.

Wat kunt u doen?
De woninginbrekers tegenhouden, daar kunt u de politie bij helpen. Ziet u iets  verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere  situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat wij als politie de verdachte kunnen aanhouden.
Website en Youtube
Meer informatie over woninginbraak vindt u op www.politie.nl. Er zijn acht filmpjes over 
de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. U vindt ze op het YouTube kanaal van de politie Brabant en dan zoeken op ‘inbraakpreventie’.
Tips
• Houd uw voicemail of antwoordapparaat neutraal. Vertel nooit op internet (Twitter, Facebook, enz.) dat u op vakantie gaat of dat u ergens aan het genieten bent van uw vakantie. Inbrekers kijken mee! Afgeschermde persoonlijke berichten kunt u natuurlijk wel sturen.
• Laat toilet- of badkamerraampjes openstaan als u weggaat. Sluit alle ramen en doe alle buitendeuren goed op slot.
• Laat geen sleutels aan de binnenkant van buitendeuren zitten. Leg nooit een sleutel onder bijvoorbeeld een deurmat of bloempot.
• Vertel uw buren dat u niet thuis bent en laat ze een oogje in het zeil houden.
• Zorg voor een bewoonde indruk. Haal geen planten weg bij de ramen, laat dagelijks uw post weghalen en houd gordijnen open, maar laat ze ‘s avonds sluitenals u dat normaal ook doet. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting op elke verdieping van uw woning.
• Merk en registreer waardevolle bezittingen in uw huis met postcode en huisnummer.