Optochten in het Peeënrijk 2014

Ook dit jaar trekken er met Carnaval weer drie optochten door ons schoon en onvolprezen Peeënrijk. De Grote Optocht en Lampkusoptocht staan in het teken van het Carnavalsmotto “We zen dur verzot op”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke goos to Hollywood”.

Grote Optocht
Zondag 2 maart is de dag van de Grote Optocht. Wagens, groepen en individuelen (1 of 2 perso(o)n(en)) trekken aan het publiek voorbij en laten hun prachtige creaties zien. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten! 
De optocht start om 13:30u bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Jozefstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Andreo LIII en zijn gevolg nemen defilé af bij de start van de rotonde aan de Deken Batenburgstraat en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in “Ut Zotte Kot” (de Cammeleur).
itq4hns00epl2jkyaz9dj824q
Kinderoptocht
Maandag 3 maart start de Kinderoptocht om 13:30u vanaf het Wilhelminaplein. De toekomst van de Grote Optocht toont hun creaties en kunsten aan het publiek. Het wordt weer een prachtige en bont gekleurde stoet door het centrum van ons Peeënrijk. Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kun je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht op maandag. De route trekt vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Hoge Ham en de Dr. Willem Dreeslaan terug naar het Wilhelminaplein. Na afloop van de Kinderoptocht zal Prins Dreke de 39e samen met zijn Prinses Ilse alle prijswinnaars bekend maken in de “Ut Zotte Kot” (de Cammeleur).
rfvqw0ho33rp55rtj95da1nai
Lampkusoptocht
Dinsdagavond is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkusoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichte stoet weer voorbijtrekken aan het publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten. De lampkusoptocht start dinsdag 4 maart om 20:00u in de St. Jozefstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaapmanlaan of bij verpleeghuis De Volckaert aan de Dongepark 1.