Dikke Vette Peeje Party: een feest voor jong en oud

Foto:

Op carnavalsmaandag 3 maart viert blaaskapel De Wortels haar 44-jarig bestaan. Deze dweilband, opgericht in 1970, is daarmee de oudste carnavalsband van Dongen. Dat wil echter niet zeggen dat het jubileum gevierd wordt met een saai en rustig feestje. Integendeel,  de leden van de Wortels zijn al maanden bezig om er een knallend jubileumfestijn van te maken. De naam Dikke Vette Peeje Party belooft immers heel wat spektakel en dat zal er dan ook zijn. 

Maar liefst tien dweilbands uit Dongen en de regio gaan ervoor  zorgen dat het dak van Ut Zottekot eraf gaat. Zij doen dit niet alleen want ook de band CoverUp! zal de grote zaal op haar grondvesten doen schudden. Anton Mols, trombonist bij de Wortels legt uit: “het is een stuk grootser opgezet dan het Blaasfeest wat we hier de laatste 11 jaren hebben gehouden. we draaien nu een dubbel programma met muziek in de foyer én in de zaal. Ons uitgangspunt is dat we een feest houden voor alle Peejen en Peejerinnen, van jong tot oud. Iedereen zal zich opperbest kunnen vermaken tijdens deze Dikke Vette Peeje Party ” 
De Wortels zijn opgericht in 1970 en de nestor van het gezelschap, Rinus Akkermans was er toen al bij. Nog steeds blaast hij zijn partijtje mee.”In al die jaren zijn er heel wat wisselingen in de bezetting geweest maar Rinus is er steeds bij geweest. En er is nog iets wat altijd hetzelfde gebleven is” aldus Anton Mols “de wekelijkse repetitie is nu nog steeds elke maandagavond bij Rinus in de schuur. En Rinus zorgt ook al 44 jaar iedere week voor een lekker stukske kaas en worst” 
wortels88
De Wortels in 1988
Momenteel bestaan de Wortels uit 18 muzikanten. De band is een graag geziene gast bij diverse carnavalsactiviteiten, kapellenfestivals  en andere evenementen. In 1996 werden De Wortels door Prins Andreo XXXIV benoemd tot Peejenploeg van ut Jaor. “De rijke geschiedenis van De Wortels is wel een feestje waard” aldus Charles Bosters, evenals Mols lid van het feestcomité. “We gaan er dan ook een spetterend feest van maken voor jong en oud. Een echte carnavalsavond met een verrassend programma en natuurlijk gratis entree. Wij hopen dat er heel veel Peejen en Peejerinnen op ons feestje komen.” “Maar we komen eerst zelf naar de mensen toe”, vult Anton Mols aan “let maar eens op De Wortels tijdens de grote optocht, want daar zijn we ook zeer nadrukkelijk aanwezig.”
Naast De Wotels en CoverUp! zullen de volgende bands tijdens de Dikke Vette Peeje Party te horen zijn:  De Uitslaopers, De Vrije Tijdrekkers, Fluitje van een Band, Hoeist!, de Blaospiepel, de ladykantjes, de Kaaikraokers, CV Plakband en De Halve Zolen.. De avond begint om 20.00 uur.