Buurtbusvereniging ’s Gravenmoer nam afscheid van Jan den Boer

Foto:

Een week geleden reed Jan den Boer zijn laatste rit met de buurtbus. Aansluitend aan deze rit werd in ’t Hof van ’s Gravenmoer op passende wijze afscheid van hem genomen. In aanwezigheid van collega’s, zijn echtgenote en gezin werd Jan den Boer toegesproken door voorzitter Cees van Strien. ‘Zoals je ziet ben je niet alleen. Iedereen is hier aanwezig omdat je zeer binnenkort de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd van 75 jaar bereikt. Jammer voor ons, maar fijn voor jou! 

Op 17 maart 1998 heb je je aangemeld om als vrijwilliger – let wel : als chauffeur – de buurtbus te gaan rijden. Dit betekent dat je het bijna 16 jaar hebt volgehouden en hiermee wil ik zeggen dat het goed toeven is bij deze club’. Van Strien rekende uit dat Jan den Boer in die jaren alles bij elkaar wel 24.000 passagiers heeft vervoerd en voegde daaraan toe dat hij lange tijd samen met Dick Buitelaar de eerste dienst op vrijdagmorgen heeft gereden. ‘Voor jou was dit geen probleem want voor je werkzaamheden in bouw moest je ook altijd vroeg op’. In al die jaren heeft Jan schadevrij gereden en geen enkele bekeuring gehad en dat verdiende een groot applaus.
 
Van Strien sprak de hoop uit dat Jan, samen met zijn echtgenote Nel, nog lang kan gaan genieten en overhandigde hem als bedankje een mooi boeket met de mededeling dat hij van harte is uitgenodigd is voor de beide uitstapjes in de loop van het jaar en uiteraard voor de nieuwjaarsreceptie van 2015.
Tekst en foto: Jacqueline Schilders