Open dagen bij mooiste trouwlocatie van Dongen: de Vlaamse schuur

“Van heinde en verre komt men naar Dongen om te genieten van deze unieke locatie. En dat terwijl veel Dongenaren het bestaan ervan niet eens kennen. Daar willen we eens verandering in brengen”. Aan het woord is Viktor Rademakers, exploitant van de meest bijzondere en sfeervolle trouwlocatie in Dongen: de Vlaamse Schuur aan de Groenstraat 9. Op Valentijsdag en op zondag 16 februari is deze locatie voor alle geïnteresseerden vrij te bezichtigen. dongen.nieuws.nl nam alvast een kijkje.De Vlaamse schuur, stammend uit het jaar 1575, is de oudst gedateerde schuur in zijn soort ter wereld en daarmee een gemeentelijk monument. Het gebouw is eigendom van Joop Braam (foto rechts) die zelf al ruim 40 jaar in de aangrenzende, inmiddels ook volledig gerestaureerde, boerderij woont. Braam kwam enkele jaren geleden toevallig in contact met Dongenaar Viktor Rademakers,  juist afgestudeerd aan het NHTV in de evenementenorganisatie. Samen kwamen ze tot de conclusie dat ze hier een hele bijzondere locatie in handen hadden die  zich uitstekend zou lenen als decor voor bijeenkomsten en speciale gelegenheden zoals huwelijken.”Toen hebben we bij de gemeente de officiële status van trouwlocatie aangevraagd en dat werd na een bezoek ook door hen met enthousiasme begroet” aldus Joop Braam.  

rsuxwkz0r8xypb90opbfld4om

De nu 24-jarige Viktor Rademakers, die na zijn studie in Breda werkzaam was bij diverse leidende hotels in Nederland en Belgie, wordt exploitant van de Vlaamse schuur. De locatie is op websites als toptrouwlocatie.nl en worldofwedding.nl een instant succes. “We zijn eigenlijk pas net bezig met de promotie van deze locatie en er zijn al meer dan 70 aanstaande bruidsparen langs geweest uit alle delen van het land. Ruim de helft daarvan heeft de locatie al definitief vastgelegd.”
Als we een rondje lopen door de Vlaamse Schuur en de aangrenzende tuin wordt snel duidelijk waarom. De tuin is aangelegd in diverse ‘kamers’ waarbij ieder gedeelte een eigen sfeer oproept. Genoeg ruimte voor een diner aan een lange tafel in de buitenlucht. Buiten trouwen? Ook geen probleem…een deel van de tuin van 4000 vierkante meter bevat een heus trouwlaantje met een romantisch overkapt hofje voor de huwelijksvoltrekking. Het geheel straalt een chique, maar tegelijk huiselijke en romantische sfeer uit. “Overigens”, vertelt Rademakers “ook voor bedrijfsbijeenkomsten of presentaties is de ruimte ideaal. Dat blijkt ook wel want ook daarvoor komen de aanvragen al binnen.” 
ta2xff40niwlgpi6t2wzehj72
De Dongense economie profiteert volop mee van het succes van de Vlaamse schuur. “Er zijn vaak gasten die ook in de buurt  willen overnachten en op het gebied van catering is er natuurlijk ook heel wat te regelen” aldus Viktor. “We proberen daarbij zoveel mogelijk lokale ondernemers te betrekken. En ook voor de gemeente zelf zorgt het sluiten van huwelijken voor extra inkomsten. 
Tijdens de open dagen vrijdag en zondag kan ieder die geïnteresseerd is  een kijkje komen nemen.Rademakers: “iedereen is van harte welkom, en mochten de open dagen niet helemaal schikken, dan kunnen we altijd een afspraak maken.”
De Vlaamse schuur is gevestigd aan de Groenstraat 9. Tijdens de open dagen kunt u de schuur en de aangrenzende tuin bekijken. Op vrijdag 14 februari (Valentijnsdag) kunt u er terecht van 16.00 tot 21.00 uur. Op zondag 16 februari van 12.00 tot 17.00 uut