Scouting Laurentius collecteert voor Jantje Beton

Foto:

Op zaterdag 15 februari a.s. wordt in Dongen weer gecollecteerd voor het jeugdfonds Jantje Beton. Vanaf 10 uur ‘s ochtends kunt u de leden van Scouting Laurentius aan uw voordeur verwachten met hun collectebussen. U kunt onze leden herkennen aan hun uniform met rood-groene das. Tevens hebben zij een legitimatiebewijs bij zich.

Waarom de Jantje Beton collecte?
Kinderen spelen graag buiten. Helaas is dit niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend als het lijkt. In veel buurten zijn de mogelijkheden beperkt. De straat is gevaarlijk, de stoep te smal en ’t plantsoen niet geschikt om te spelen. De echte speelplekken zijn fantasieloos ingericht, onbereikbaar voor kinderen, veroudert of ronduit saai! Dat kan niet de bedoeling zijn. Daar weten de designers van Jantje Beton wel een oplossing voor, bv een tijgerpad of een boomkasteel. Als het buiten leuk is, blijven kinderen niet binnen, daarom helpt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt weer leuk te maken.
Wat gebeurt er met de opbrengst van de Jantje Beton collecte?
De Jantje Beton Collecte is een unieke collecte in Nederland. De helft van de opbrengst van de collecte kan de jeugdorganisatie namelijk investeren in meer buiten speel- en spelplezier voor hun eigen leden. Daarnaast helpen deze organisaties ook alle kinderen in Nederland doordat Jantje Beton de andere helft investeert in speelmogelijkheden in de buurt. 
Scouting Laurentius
Scouting Laurentius kan de opbrengst van deze collecte goed gebruiken om te investeren in nieuw spel- en kampeermateriaal voor de groep.
Voor meer informatie over Jantje Beton en Scouting Laurentius kunt u terecht op www.jantjebeton.nl en www.descouting.nl Buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Haal het kind naar buiten! Geef aan de Jantje Beton collectant!