Gemeente Dongen op Facebook

Foto:

Nieuws van de gemeente Dongen en de kerkdorpen’s Gravenmoer, Klein-Dongen-Vaart op je smartphone of iPad lezen en snel met elkaar delen? Dat kan vanaf vandaag op de nieuwe Facebook-pagina van de gemeente Dongen. Met de Facebook-pagina willen de gemeente jou laten zien wat er allemaal in onze gemeente gebeurt en wat er te doen is. Ook praktische informatie is te vinden op de pagina.

‘’Social media zorgen voor snelle verbinding. Met de inzet van Facebook zien we nieuwe kansen als het gaat om communiceren met onze inwoners. Met een eigen pagina laten we op een laagdrempelige en visuele manier zien wat er in de gemeente Dongen speelt. Hierdoor kunnen we een grotere of andere doelgroep aanspreken met ons nieuws’’, aldus wethouder Bas Evegaars (communicatie).  
Geen vervanging
“De Facebook-pagina van de gemeente Dongen is geen vervanging van bestaande communicatiemiddelen. Het is een aanvulling op de middelen die we al gebruiken, zoals de gemeentelijke website, Informatiekrant en de tweets”, aldus Mark van Rijen, hoofd van de afdeling communicatie van de Gemeente Dongen. “Maar er zijn in Dongen 10.000 facebookaccounts en uit onderzoek van GfK is gebleken dat een flink deel hiervan open staat voor het ontvangen van informatie. Communiceren via facebook kan dus veel contactmomenten opleveren met een belangrijk deel van onze doelgroep”
Twitter
In 2012 begon de gemeente Dongen met Twitter. Doel: nieuws en serviceberichten communiceren en evenementen/activiteiten aankondigen. Volgers van @Gemeente_Dongen zijn als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Inmiddels heeft de gemeente Dongen ruim 1700 volgers op Twitter. 
Like!
Benieuwd naar nieuws, evenementen, praktische informatie, foto’s, video’s over/van Dongen? Ga naar www.facebook.com/gemeentedongen en like de pagina!