CDA trekt zich terug uit coalitie

Foto:

De fractie van het CDA laat in een schriftelijke verklaring weten dat het de laatste zes weken tot de verkiezingen geen deel meer zal uitmaken van de coalitie. De fractie legt de schuld hiervoor op het bord van coalitiepartners VVD en DP. “Deze twee partijen hebben het CDA door hun aangekondigde motie van wantrouwen en door de wijze waarop zij dat met de oppositie hebben voorbereid, het CDA uit de coalitie gezet. “, aldus de verklaring

Verder meldt de fractie dat het CDA zich “distantieert zich van de onmenselijke wijze waarop de raad met onze wethouder is omgegaan, zeker na zijn bewezen staat van dienst; na 15 jaar inzet voor de Gemeente Dongen en nog 6 weken voor zijn afscheid.”
Volgens het CDA hadden de overige wethouders na het aftreden van Wethouder Velthoven solidair moeten zijn. “Er was namelijk sprake van collegebeleid, voorbereid door een stuurgroep. Van het oorspronkelijke College zijn nu nog slechts twee personen over. 
De huidige wethouders moeten op basis van de huidige formatie de taken van Joop Velthoven op adequate wijze overnemen. De huidige wethouders zijn ten slotte niet afgetreden en hebben daarmee aangegeven de portefeuille te kunnen overnemen. Extra wachtgeldverplichtingen als gevolg hiervan mogen niet ontstaan. Het CDA levert om bovengenoemde redenen geen 4e wethouder” aldus de verklaring.
De CDA fractie zal de komende raadsvoorstellen, die nog noodzakelijk zijn in deze korte periode,  volgens de verklaring constructief benaderen en beoordelen op de inhoud. “Wij zullen ons blijven opstellen als een betrouwbare partner en zullen dat ook na de verkiezingen blijven doen”
————————————————————————————————
            adopendag5feb