Dienstencheques WZSW nu ook bij Theek 5 verkrijgbaar

Foto:

Vanaf 1 februari kunt u ook bij Theek 5 terecht voor dienstencheques WZSW (Wonen Zorg en Service in de Wijk). Hiermee krijgt de samenwerking tussen Stichting Richting en Theek 5, naast gezamenlijke huisvesting, ook inhoudelijk steeds meer vorm.

Mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en hun zaken zelf regelen. Soms is dat lastig, bijvoorbeeld omdat iemand een beperking en geen eigen netwerk heeft of omdat een ander hen nodig heeft als mantelzorger. WZSW biedt in dat geval uitkomst. Het koppelt mensen die hulp aan huis kunnen gebruiken aan mensen die heel gemotiveerd zijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Dit kunnen mensen zijn, die op dit moment geen werk hebben of vrijwilligers die u willen helpen. WZSW is dé manier om op eenvoudige en betaalbare wijze hulp te ontvangen of hulp te bieden bij u in de buurt. Een dienstencheque kost € 7,50 en geeft recht op één uur dienstverlening. 
Wanneer kom ik in aanmerking voor dienstencheques?
Heeft u lichamelijke en/of psychische problemen? Heeft u niemand in uw netwerk die u kan helpen? Of bent u mantelzorger?  Dan kunt u wellicht een beroep doen op WZSW en een dienst aanvragen. Tijdens een intakegesprek met onze medewerkers bepalen we of u in aanmerking komt voor de dienstencheques.
Waar kan ik dienstencheques voor inzetten?
Vrijwilligers van de afdeling woon- en zorgdiensten van Stichting Richting verrichten praktische ondersteuning in en om de woning. U kunt hierbij denken aan:
tuinonderhoud (grasmaaien, onkruid wieden, heg knippen, blad verwijderen)
kleine klussen (zoals het schilderen of iets ophangen)
kleine reparaties
uitleg over  elektrische apparaten of computer
hulp bij verhuizen (inpakken, uitpakken, spullen in huis verplaatsen)
schoonmaakwerk (ramen wassen of andere schoonmaakwerkzaamheden
opruimen van zolder of schuur
spullen of afval naar de milieustraat brengen
wekelijkse boodschappen (samen) halen
Waar koop ik dienstencheques?
Dienstencheques van WZSW zijn bij verkrijgbaar op de volgende locaties:
–           in Dongen: Stichting Richting, Theek 5, gemeentehuis, kantoor Vieya, Spar                   
            Europaplein
–           in Klein-Dongen-Vaart: garage Scheerders
–           in ’s Gravenmoer: De Warme Hap, Molendijk 24
Wilt u een dienstencheques kopen bij Theek 5, houd u er dan rekening mee dat u hier alleen kunt pinnen. Contant betaling is wel mogelijk bij de andere verkooppunten.
Gratis dienstencheques
Voor mensen die behoren tot de doelgroep én een inkomen onder 110% van de bijstandsnorm hebben, zijn de cheques vanaf 1 april 2013 gratis verkrijgbaar bij Stichting Richting. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Neem dan  contact                             op  met Stichting Richting. 
Foto: wzsw.nl