Open avonden Cambreur College

Een nieuwe school zoeken waar je na de basisschool naar toe wilt fietsen, dat is waar groep 7 en 8 met hun ouders over moet nadenken.En dat is best een belangrijke beslissing. Misschien leer je hier wel je allerbeste vriendin kennen, misschien bouw je hier een hechte vriendenclub op, misschien krijg je les van een docent die je inspireert om te kiezen voor een bepaald beroep, misschien krijg je een vak dat je zo leuk vindt, dat je hier later mee verder wilt. Kortom: een belangrijk besluit! Het Cambreur College organiseert op 5 februari een Open Avond zodat je kunt zien en horen wat het Cambreur College jou te bieden heeft.

Leerlingen groep 7 en 8 welkom op Cambreur College op 5 februari
De leerlingen die een mavo, havo- of vwo-opleiding willen volgen op het Cambreur College hebben een flinke wandeling voor de boeg op de open dag op 5 februari: zowel gebouw C aan de Bolkensteeg als het hoofdgebouw heeft zijn deuren geopend en op beide locaties is van alles te zien en te doen. Ouders en kinderen krijgen op die manier een goede indruk van wat de Dongense school te bieden heeft. Een flink aantal leerlingen is aanwezig om vragen te beantwoorden, uitleg te geven of de weg te wijzen. Ook worden er sportdemonstraties verzorgd. Bovenbouwleerlingen laten een Lagerhuisdebat zien, informaticaleerlingen tonen hun kennis en kunde, en bij vakken als natuurkunde, scheikunde en biologie mag je zelf een labjas aantrekken en proefjes doen.
Een open dag is dé gelegenheid om sfeer te proeven en de school te ervaren.
u1x4rg5h2avjxqx9npqzqt9ar
TTO-leerlingen zijn meer dan welkom op het Cambreur
De tweetalige opleiding groeit. De belangstelling is groot. En dat is ook niet zo vreemd. Een tweetalige opleiding wordt wel het moderne gymnasium genoemd: het is een moderne uitdaging voor de betere leerling die niet alleen in het Engels zijn mannetje wil staan, maar ook bereid is om letterlijk en figuurlijk de grens over te gaan. De eerste examenkandidaten hebben hun TTO-opleiding met succes afgerond en kijken heel tevreden terug op zes jaar T-vwo. 
Heel bijzonder is het dat in Dongen ook de havo-leerling een TTO-opleiding kan doen. Dit is in Oosterhout, Breda en Tilburg niet mogelijk. Het Cambreur is van mening, dat ook de havo-leerling een TTO-opleiding kan doen en dat een tweetalige opleiding heel zinvol is voor een havo-leerling. Ook hij komt immers in een internationale omgeving terecht in het hoger beroepsonderwijs en zeer wel ook in zijn beroep.
Op 3 februari is er om 19.30 uur een speciale informatieavond voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8 en wel op het hoofdgebouw om 19.30 uur.
Op 5 februari staan de TTO-leerlingen op  het hoofdgebouw en op gebouw C klaar tijdens de open dag om te laten zien, waar zij mee bezig zijn op het Cambreur. 
En tenslotte kunnen groep-8-leerlingen die belangstelling hebben voor TTO zich opgeven voor kennismakingslesjes via [email protected] Dus bij twijfel: zeker doen!
o2jpxz3lk9zk2epzrvlazxml5