Uitreiking eerste prijs actie Looiersplein 

Maandagmiddag werd mevrouw Greet van der Ven uit Dongen door de winkeliers en marktkooplieden van het Looiersplein in het zonnetje gezet. Zij mag bij ruim 25 winkeliers en marktkooplieden gratis winkelen. Ze ontving de prijs uit handen van wethouder Bas Evegaars in bijzijn van Victor Stierman (voorzitter Dongen Promotion) en een vertegenwoordiging van de marktkooplieden. Mevrouw Van der Ven is de eerste winnaar van de actie op het Looiersplein. Er werden op maandag 13 januari, de eerste actiedag, 501 kaartjes ingeleverd.

Mevrouw van der Ven mocht vandaag bij ruim 25 winkeliers en marktkooplieden gratis winkelen. Zij is de eerste winnaar van de actie op het Looiersplein. Als eerste overhandigde de ‘visboer’ een zakje vol met heerlijke verse vis, die prompt in de grote boodschappentas verdween. Die tas was op het eind van de middag goed gevuld. 
Achtergrond actie
De actie waarbij klanten kans maken op een rondje gratis winkelen loopt nog drie weken door. Wie op maandag 20 januari, 27 januari of 3 februari iets koopt bij de deelnemende winkeliers en marktkooplieden op het Looiersplein, krijgt een kaart. De kaart moet worden ingevuld en ingeleverd bij de bus op het Looiersplein (bij het standbeeld van de leerlooier). De marktmeester trekt ´s middags een winnaar, die een week later gratis mag winkelen. 
Meer informatie over de actie en de deelnemers: www.dongen.nl.
Nieuw elan
De verhuizing van de markt naar het Looiersplein heeft overduidelijk nieuw elan gebracht in de beleving van de markt en het centrum van Dongen. Volgens wethouder Bas Evegaars staan de marktkooplieden ineens in de rij om een plekje te krijgen op de Dongense weekmarkt. Op dit moment wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn.  “Het moet allemaal wel goed geregisseerd worden en we moeten er bijvoorbeeld ook op kunnen rekenen dat marktkooplieden elke week aanwezig zijn als we een verbintenis met ze aan gaan “ aldus de wethouder.
Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)